Ελπίζουν στις εκπτώσεις για να καλύψουν τα...«σπασμένα» των έργων

Ηράκλειο
Ελπίζουν στις εκπτώσεις για να καλύψουν τα...«σπασμένα» των έργων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα στους Ηρακλειώτες να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή όπου λαμβάνουν χώρα τα έργα ανάπλασης .

Σημαντικές προσδοκίες για τόνωση του τζίρου ενόψει της θερινής εκπτωτικής περιόδου, που ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, έχουν οι εκπρόσωποι του λιανικού εμπορίου τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Κρήτης και Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλης Κουμαντάκης, θα υπάρξουν μεγάλες εκπτώσεις από τους ντόπιους επιχειρηματίες. Εξάλλου, ο κ. Κουμαντάκης απηύθυνε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να στηρίξει το ηρακλειώτικο λιανεμπόριο και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή όπου λαμβάνουν χώρα τα έργα ανάπλασης της πόλης του Ηρακλείου.

«Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία, και τα οποία σχετίζονται με το ότι τα πραγματικά εισοδήματα έχουν μειωθεί πάρα πολύ εξαιτίας των σκληρών φορολογικών πολιτικών που εφαρμόζονται το τελευταίο διάστημα, προσδοκούμε η εκπτωτική περίοδος να έχει καλά αποτελέσματα», ανέφερε αρχικά με δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο κ. Κουμαντάκης.

«Παρά την πίεση που έχουν δεχτεί τα περισσότερα νοικοκυριά, οι εμπορικές επιχειρήσεις στο Ηράκλειο, αλλά και όλη την Κρήτη, θα κάνουν μεγάλο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, προβαίνοντας σε μεγάλες εκπτώσεις με ποιοτικά προϊόντα. Αυτός είναι ο λόγος που προσδοκούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, μετά το πέρας της θερινής εκπτωτικής περιόδου», συμπλήρωσε με νόημα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλης Κουμαντάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τοπική επιχειρηματικότητα έχει μεγάλη ανάγκη την τόνωση του τζίρου στο λιανεμπόριο, καθώς ούτε η μεγάλη εκπτωτική περίοδος του χειμώνα, ούτε και η πασχαλινή εκπτωτική περίοδος είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους ντόπιους λιανέμπορους.

«Καλούμε τα νοικοκυριά να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα καλούμε τους Ηρακλειώτες να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή όπου λαμβάνουν χώρα τα έργα ανάπλασης της πόλης», είπε κλείνοντας ο κ. Κουμαντάκης, ο οποίος προέβλεψε ότι η συνεργασία μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών σ’ αυτήν την εκπτωτική περίοδο θα είναι πολύ καλή.

Εκτίμηση τζίρου

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγα 24ωρα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, με δηλώσεις του προέβλεψε αύξηση του τζίρου από τις θερινές εκπτώσεις κατά 6,06 δισεκατομμύρια ευρώ, σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, ο τζίρος θα είναι αυξημένος κατά 0,6-0,7% σε σχέση με πέρυσι. Η πρόβλεψη της ΕΣΕΕ εδράζεται, όπως έγινε γνωστό, στη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους, που σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζει οριακή αύξηση 0,65%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News