Ηράκλειο

ΕΣΔΑΚ: Συνεχίζεται η εκστρατεία κατά της πλαστικής σακούλας

Με τη συνεργασία του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων, συνεχίζονται οι επιτυχημένες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας, που υλοποιεί ο ΕΣΔΑΚ.

Ειδικότερα, στους Αθανάτους, με τη συνεργασία του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, πραγματοποιήθηκε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων του οικισμού. Στην εκδήλωση διανεμήθηκαν και οι γνωστές τσάντες πολλαπλών χρήσεων, ενώ το πρώην στέλεχος του Συνδέσμου, η χημικός μηχανικός Όλγα Χρήστου - που πραγματοποιεί εθελοντικά και με μεγάλη επιτυχία τον γνωστό κύκλο των εργαστηρίων δημιουργικής ανακύκλωσης στον ΕΣΔΑΚ - παρουσίασε διάφορα χρηστικά αντικείμενα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και τον πανεύκολο τρόπο κατασκευής τους.

Προχθές το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου Γιώργο Παρασύρη και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, στους οποίους και ανέπτυξε τους στόχους και τις παραμέτρους της μεγάλης εκστρατείας που υλοποιείται με σκοπό τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα μια μεγάλη ανοικτή εκδήλωση από τον Σύλλογο Πολυτέκνων, στην οποία τα στελέχη του ΕΣΔΑΚ θα ενημερώσουν για τις καταστροφικές συνέπειες του πλαστικού στο περιβάλλον, για τα αποτελέσματα της εθνικής προσπάθειας μείωσης της πλαστικής σακούλας και θα διανείμουν και την εύχρηστη τσάντα πολλαπλών χρήσεων του ΕΣΔΑΚ.

Η εκστρατεία του ΕΣΔΑΚ συνεχίζεται με δράσεις και σε άλλες περιοχές, και βασικό στόχο να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες των δήμων-μελών του Συνδέσμου για την ανάγκη να περιορίσουν στον ελάχιστο βαθμό τη χρήση της πλαστικής σακούλας.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια