Δυσαρέσκεια καθηγητών ΤΕΙ για το μισθολογικό διαχωρισμό με τα ΑΕΙ

Ηράκλειο
Δυσαρέσκεια καθηγητών ΤΕΙ για το μισθολογικό διαχωρισμό με τα ΑΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αγωνία της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το προσωπικό Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του ΤΕΙ Κρήτης και την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των ΕΔΙΠ ΤΕΙ δημοσιοποιεί με ψήφισμά της η Σύγκλητος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.

Η Σύγκλητος συνεδρίασε την Πέμπτη 28 Ιουνίου με θέμα την απόσυρση του άρθρου 108 από το νομοσχέδιο των δομών εκπαίδευσης για το μισθολόγιο των μελών του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) ΤΕΙ. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, η Σύγκλητος εξέφρασε ομόθυμα τη δυσαρέσκειά της στο γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει τηρήσει μέχρι τώρα τη δημόσια δέσμευσή του για τη λύση του μισθολογικού προβλήματος που έχει ανακύψει από την ψήφιση του Νόμου 4472/2017 και το μισθολογικό διαχωρισμό μεταξύ των μελών ΕΔΙΠ ΑΕΙ.

Μάλιστα, όπως τονίζει σε σχετικό ψήφισμά της, «ο κλάδος ΕΔΙΠ ΑΕΙ έχει κοινά καθήκοντα, προσόντα και ωράριο που περιγράφονται σε νομικές διατάξεις που είναι κοινές-ταυτόσημες για όλα τα ΑΕΙ (πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα). Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη ΕΔΙΠ ΤΕΙ ως σήμερα δεν έχουν ενταχθεί σε βαθμίδες ούτε τους έχει δοθεί το επίδομα διδασκαλίας και έρευνας, όπως έχει γίνει με τα αντίστοιχα μέλη ΕΔΙΠ του πανεπιστημιακού τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Καταλήγοντας στο ψήφισμά της η Σύγκλητος καλεί το ΥΠΠΕΘ να τηρήσει άμεσα και απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News