Ηράκλειο

Την Τετάρτη η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας Μ. Κτιστάκη στο Φανάρι

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου θα τελεστεί υπό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας.

Η παρουσία και η συμπροσευχή του κόσμου θα αποτελέσει για τον νέο μητροπολίτη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του επιστηριγμόν και αιτία ιδιαίτερης χαράς.

Ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδρίας Μύρων, είναι Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ενώ φοιτά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 2012.

Όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας γνωστοποιείται ότι έχει προγραμματιστεί απευθείας πτήση από Ηράκλειο προς Κωνσταντινούπολη, μετ' επιστροφής (πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2810/226264)

 

Βιογραφικό Σημείωμα

Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος (Κτιστάκη)

Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων (Κτιστάκης), γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1969.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του στο Ηράκλειο, έλαβε το πτυχίο από το Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1993 και πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Το 1996 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1997.

Το 2001 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2012 έλαβε το πτυχίο του Τμήματος Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας. Είναι τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υπηρέτησε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας. Διετέλεσε Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου και εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στη Συνοδική Επιτροπή επί του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Υπηρέτησε ως εφημέριος διαφόρων Ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Μετοχίου Ζωοδόχου Πηγής «Ελεούσης» της Ιεράς Μονής Αγκαράθου.

Από το έτος 2015 κατείχε τη θέση του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Μετέσχε σε διάφορα διεθνή και πανελλήνια συνέδρια και εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε διάφορες περιστάσεις και εκδηλώσεις.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια