Παιχνίδια και χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά

Ηράκλειο
Παιχνίδια και χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιχνίδια αλλά και χρηστικά αντικείμενα φτιάχνονται από ανακυκλώσιμα υλικά χαρίζοντας χρώμα και "ζωή" σε κάτι που θα ήταν για πέταμα.

Με τη συνεργασία του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Ηρακλείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων, συνεχίζονται οι επιτυχημένες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας, που υλοποιεί ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Ειδικότερα, στους Αθανάτους, με τη συνεργασία του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, πραγματοποιήθηκε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με την συμμετοχή πολλών κατοίκων του οικισμού. Στην εκδήλωση διανεμήθηκαν και οι γνωστές τσάντες πολλαπλών χρήσεων, ενώ το πρώην στέλεχος του Συνδέσμου, η Χημικός Μηχανικός Όλγα Χρήστου – που πραγματοποιεί εθελοντικά και με μεγάλη επιτυχία τον γνωστό κύκλο των εργαστηρίων δημιουργικής ανακύκλωσης στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. – παρουσίασε διάφορα χρηστικά αντικείμενα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και τον πανεύκολο τρόπο κατασκευής τους.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Ηρακλείου Γιώργο Παρασύρη και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, στους οποίους και ανέπτυξε τους στόχους και τις παραμέτρους της μεγάλης εκστρατείας που υλοποιείται με σκοπό την μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα μια μεγάλη ανοικτή εκδήλωση από τον Σύλλογο Πολυτέκνων, στην οποία τα στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. θα ενημερώσουν για τις καταστροφικές συνέπειες του πλαστικού στο περιβάλλον, για τα αποτελέσματα της εθνικής προσπάθειας μείωσης της πλαστικής σακούλας και θα διανείμουν και την εύχρηστη τσάντα πολλαπλών χρήσεων του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Η εκστρατεία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συνεχίζεται με δράσεις και σε άλλες περιοχές και βασικό στόχο να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες των Δήμων – μελών του Συνδέσμου για την ανάγκη να περιορίσουν στον ελάχιστο βαθμό την χρήση της πλαστικής σακούλας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News