Ηράκλειο

«Πνίγεται» στα λύματα η Αυγενική - Εφιάλτης η καθημερινότητα για τους κατοίκους

Το θλιβερό σκηνικό επαναλαμβάνεται στην Αυγενική…

Μεγάλες ποσότητες λυμάτων «πνίγουν» το ρυάκι, εικόνες που προκαλούν οργή στους δημότες της περιοχής, με τους ίδιους να περιγράφουν την εφιαλτική καθημερινότητα τους!

Όπως ανέφεραν δημότες και τον περασμένο Νοέμβριο, αντίκριζαν τα μαύρα νερά στο ρυάκι επισημαίνοντας μάλιστα το πρόβλημα της μη σύνδεσης όλων των σπιτιών με τον βιολογικό καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής.

Και τον περασμένο Απρίλιο, υπήρξαν ανάλογες εικόνες στην Αυγενική, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιάννη Ρασούλη να δηλώνει ότι δρομολογείται λύση, μέσω της κατασκευής δικτύων αποχέτευσης καθώς όπως φαίνεται αποτελούσε κοινό μυστικό ότι τα λύματα πολλών κατοικιών κατέληξαν στο ρυάκι.

Κάηκαν οι αντλίες στο αντλιοστάσιο υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ωστόσο η αιτία του κακού θα διαπιστωθεί με την επίσκεψη συνεργείου της ΔΕΥΑΗ η οποία καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα στη περιοχή, το φράξιμο τμήματος του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης, το οποίο δεν φαίνεται να συνδέεται με το επίμαχο πρόβλημα.

Εντωμεταξύ, έχουν ήδη περάσει 15 μέρες, με τους δημότες να κάνουν λόγο για μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς ΔΕΥΑΗ για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια