Στο εδώλιο ξανά για το τροχαίο που ξεκλήρισε μια οικογένεια

Ηράκλειο
Στο εδώλιο ξανά για το τροχαίο που ξεκλήρισε μια οικογένεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες θα αναβιώσει –εκ νέου- η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που είχε σημειωθεί πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, στο ΒΟΑΚ, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένα ανδρόγυνο, μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους.

Πριν από μερικές ημέρες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε κρίνει αθώο –λόγω αμφιβολιών- έναν 26χρονο –σήμερα- άνδρα, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός άνδρας φερόταν ως ο υπαίτιος του δυστυχήματος που είχε λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2014, στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Φόδελε με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο οι δύο 40χρονοι γονείς και να τραυματιστεί η 12χρονη κορούλα τους.

Μερικές μόνο ημέρες, ωστόσο, μετά την απαλλαγή του νεαρού, ο αρμόδιος Εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Έτσι, σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, ο 26χρονος θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορούμενου, προκειμένου η επίμαχη η υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου από μηδενική βάση.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είχε παραπεμφθεί σε δίκη, καθώς το όχημα που οδηγούσε, φέρεται να εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Στη δίκη, ωστόσο, που έγινε πριν από λίγες ημέρες, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι το αμάξι της οικογένειας ήταν αυτό που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κι έπεσε στο όχημα που οδηγούσε ο νεαρός.

Τραγικές φιγούρες στην εκδίκαση της υπόθεσης που έγινε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ήταν, εξάλλου, η 16χρονη -σήμερα- κόρη του ζεύγους, η οποία περιέγραψε τις τραγικές στιγμές του δυστυχήματος, αλλά και οι παππούδες της, με τους οποίους ζει μαζί, μετά το θάνατο των γονιών της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News