default-image

Συγκλονιστικά λόγια για το νεκρό φαντάρο στη Ρω: «Ένα συγγνώμη, από εκεί που πρέπει»

Ηράκλειο
Συγκλονιστικά λόγια για το νεκρό φαντάρο στη Ρω: «Ένα συγγνώμη, από εκεί που πρέπει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό γράμμα προς τον άτυχο Μάνο που είχε άλλα σχέδια του για τη ζωή του αλλά ανατράπηκαν..

Συγκλονιστικό είναι το κείμενο του Μ.Ο για τον 22χρονο Κρητικό φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στις 27 Ιουνίου στη Ρω, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Με λίγα και συγκινητικά λόγια ο στενός του φίλος αναφέρεται στο Μάνο λέγοντας ότι του οφείλουν ένα συγγνώμη αλλά κάνει λόγο και στα σχέδια του φαντάρου που ανατράπηκαν καθώς όπως αναφέρει «όταν ο Θεός κάνει σχέδια, το φιλαράκι μας γελάει»…

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Επειδή φίλε μου, κανένα στέλεχος δεν μπορεί να καταλάβει την θλίψη της οικογένειάς σου και των φίλων σου. Επειδή δεν μπορεί άνθρωπος να φανταστεί αυτό το πράγμα και μακάρι να μην μπει σε αυτή τη θέση κανείς, όσο κακός, υπαίτιος και υπεύθυνος είναι γι' αυτό. Επειδή κάναμε άλλα σχέδια για το μετά και όχι αυτά που βιώνουμε τώρα. 

Μα όσο και να ψάχνουμε το πώς και το γιατί, που θα γίνει ούτως ή άλλως, τίποτα δεν μπορεί να σε γυρίσει πίσω. Συνεχίζουμε να είμαστε εδώ για την οικογένειά σου, όπως θα ήθελες και να κάνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Κανένα στεφάνι, καμία τιμή εκτός από αυτές που είναι από εμάς, μπορεί να ελαφρύνει το χώμα σου, παρά ένα συγγνώμη, από εκεί που πρέπει και καμία παραπάνω κουβέντα. Γιατί δεν ήταν να γυρίσεις έτσι, αλλά όταν ο Θεός κάνει σχέδια, το φιλαράκι μας γελάει, ο γιος, ο αδερφός, ο συγγενής μας, γελάει.

Γιατί σίγουρα ακόμα γελάς και θες να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί την οικογένειά σου.

Καλή αντάμωση φιλαράκι και ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει».

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος φαντάρος εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω όταν αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με τον ατομικό του οπλισμό, μπροστά σε άλλο στρατιώτη που υπέστη σοκ. 

Ο άτυχος άνδρας είχε καταγωγή από το Ηράκλειο και οι δικοί του άνθρωποι που ενημερώθηκαν για την τραγωδία που έπληξε την οικογένειά τους βυθίστηκαν στο πένθος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News