Ηράκλειο

Μία διαφορετική εκδρομή από το Κέντρο Νεότητας Αγίου Τίτου

Η φετινή λήξη των εργαστηρίων του Κέντρου Νεότητας Αγίου Τίτου συνδυάστηκε με μια δραστηριότητα πρωτόγνωρη και μοναδική, καθώς τα παιδιά και οι συνοδοί τους ετοίμασαν τις αποσκευές τους και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου συγκεντρώθηκαν γεμάτοι κέφι και ενέργεια στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου, με σκοπό μια διαφορετική εκδρομή.

Το Φυσιολατρικό Τετραήμερο, με θέμα «Τα βουνά της Κρήτης», είχε ξεκινήσει και ο προορισμός ήταν οι εγκαταστάσεις της ενορίας Αγίου Τίτου στη Ρογδιά Ηρακλείου.

Μέσα στα κρητικά βουνά, με την άγρια φύση να τους περιβάλλει και να τους προκαλεί να την ανακαλύψουν, τις μυρωδιές των κρητικών βοτάνων και την καθηλωτική θέα του Κρητικού πελάγους μπροστά τους, οι μέρες αυτές τους πρόσφεραν αξέχαστες εμπειρίες και βιώματα διαφορετικά.

Η ιερότητα του τόπου και ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Πνεύματος, που δεσπόζει στο τοπίο, ημέρεψε τις ψυχές τους, γαλήνευσε το πνεύμα τους και στραφήκανε για λίγο στα ουράνια, ψιθυρίζοντας μια τελευταία προσευχή πριν αφήσουν το χώρο αυτό που τους φιλοξένησε όπως μόνο η κρητική γη γνωρίζει.

 

 

Η συντονιστική ομάδα

Το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να είναι επιτυχημένο, χωρίς τη συμβολή και των χορηγών μας. Ευχαριστούμε θερμότατα τους: Χαλκιαδάκης Α.Ε., ΚΤΕΛ Α.Ε., M&D team, Αυγοπαραγωγική Συντιχάκης Νικόλαος Α.Ε., Σπυριδάκης Εμμ. Αντιπροσωπίες-Διανομές, Βατσινάς Δ. Υιοί ΟΕ, Candiastrom, Στρώματα Κοντογιάννης, Σακαλάκης Αφρολέξ και Cafe Central Park. Επίσης, ευχαριστούμε το συνεργείο καθαρισμού Masterclean για την άψογη συνεργασία.

 

Εντυπώσεις παιδιών από το Φυσιολατρικό Τετραήμερο

Μόλις φτάσαμε βοηθήσαμε όλοι να στήσουμε τον χώρο και μετά πήγαμε στο δασάκι για ένα τέλειο παιχνίδι, το παιχνίδι του δάσους. Την επόμενη μέρα πήγαμε πεζοπορία στο μοναστήρι των Σαββαθιανών, είδαμε παγώνια και μάθαμε από τις μοναχές πώς δουλεύει ο αργαλειός. Το απόγευμα κάναμε αγώνες σκακιού και θεατρικό παιχνίδι με την κυρία Πωλίνα. Το βράδυ οι ομαδάρχες μας έκαναν πλάκα και μετά κοιμηθήκαμε.

Η καλύτερη μέρα μας ήταν η Τετάρτη γιατί περπατήσαμε μέχρι το ξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού και μετά είδαμε άλογα ενώ στον ελεύθερο χρόνο μας παίξαμε ποδόσφαιρο. Το απόγευμα ήρθε η ώρα για το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και κέρδισε η μπλε ομάδα.

Το βράδυ στην αλάνα ήρθαν κάποιοι αστρονόμοι και μας έδειξαν τους πλανήτες και τα αστέρια με τηλεσκόπια και μετά ανάψαμε φωτιά και ψήσαμε ζαχαρωτά. Αυτή η εκδρομή ήταν φοβερή και ομαδάρχες τέλειοι.

Νίκος

 

Τι να πρωτοπώ! Τις πεζοπορίες, τα γέλια, τα ωραία φαγητά, τους ανθρώπους που έρχονταν να μας διασκεδάσουν είτε με θεατρικό παιχνίδι, είτε με ενδιαφέροντα μαθήματα όπως πρώτες βοήθειες, τη μικρή και τη μεγάλη άρκτο με τα τηλεσκόπια, το πάρτι και τον χορό μέχρι τη 1 η ώρα… Αυτή την εκδρομή δεν θα την ξεχάσω ποτέ!

Μαρία

 

Αυτά που θα μου μείνουν αξέχαστα είναι το παιχνίδι του δάσους και το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Το πιο δύσκολο ήταν να βρούμε τον θησαυρό αλλά και ο τελευταίος γρίφος είχε πολύ πλάκα γιατί έπρεπε να ανακαλύψουμε τα επίθετα των παιδιών. Πραγματικά άξιζε τον κόπο. Το βράδυ βλέπαμε τους αστερισμούς και τους πλανήτες από δύο τηλεσκόπια της Αστρονομικής Ομάδας του Πανεπιστημίου.

Νίκος

 

Αυτή η τετραήμερη εκδρομή ήταν φανταστική, σαν όνειρο. Εγώ στην ελεύθερή μου ώρα πήγαινα στην παιδική χαρά και στην πεζοπορία κοιτούσα όμορφα τοπία. Αυτές τις μέρες περνούσα ζωή και κότα, δηλαδή δεν ήθελα τίποτα παραπάνω. Στις 20 του μήνα, πήγαμε σε ένα μικρό εκκλησάκι είδαμε μετά και κάτι όμορφα άλογα και τα χάιδεψα. Το απόγευμα παίξαμε τον κρυμμένο θησαυρό και το βράδυ είδαμε το φεγγάρι με τηλεσκόπιο και μετά ανάψαμε φωτιά και ψήσαμε marshmallows στη φωτιά. Στο τέλος κάναμε πιτζάμα πάρτι με χορό και γαριδάκια και μετά πέσαμε ξεροί. Αυτή ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου.

Νεφέλη

 

Όλα ήταν πολύ ωραία. Οι εκδρομές στα μοναστήρια και στο ιππικό κέντρο, η ταινία και το σκοτεινό δωμάτιο, τα παιχνίδια στην εξοχή, η ομάδα αστρονομίας αλλά και οι πρώτες βοήθειες από τους Εθελοντές Σαμαρείτες. Ιδιαίτερα όμως μου άρεσε που έκανα καινούριους φίλους και κάτι παραπάνω από φίλους. Όλα τα κορίτσια και η ομαδάρχισσά μας είχαν πολύ πλάκα. Θα ήθελα πολύ να το ξαναζήσω όλο αυτό.

Ισμήνη

 

Αυτές τις μέρες  πέρασα φανταστικά. Θα θυμάμαι όλη την ομάδα των κοριτσιών αλλά και την επίσκεψή μας στο μοναστήρι των Σαββαθιανών όπου η αδελφή Μαρκέλλα ζήτησε να της πούμε τραγούδια και μας έδωσε δωράκια φεύγοντας.

Πένη

 

Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το πάρτι έκπληξη που μου έκαναν όλοι για τα γενέθλιά μου, φάγαμε, χορέψαμε, γελάσαμε με τις πιτζάμες και μετά κοιμηθήκαμε. Επίσης μου άρεσε πολύ το μάθημα πρώτων βοηθειών από τον κύριο Νίκο που είναι Εθελοντής Σαμαρείτης. Πέρασα όλες τις μέρες υπέροχα και θα ήθελα πολύ να το ξανακάνουμε του χρόνου.

Κατερίνα

 

Τι μου άρεσε στην εκδρομή: τα παιχνίδια, τα τηλεσκόπια που βλέπαμε τα αστέρια, η φωτιά και τα ζαχαρωτά αλλά και το πιτζάμα πάρτι.

Τι δεν μου άρεσε: που κράτησε μόνο λίγες μέρες.

Αλέξανδρος

 

Αυτές οι μέρες ήταν οι καλύτερες γιατί ήμασταν μόνο στη φύση, μακριά από την τεχνολογία. Το φαγητό ήταν πεντανόστιμο και οι ομαδάρχες μας έκαναν συνεχώς να γελάμε. Το πιο ξεχωριστό που έγινε για μένα ήταν το πάρτι στο δωμάτιο των κοριτσιών και η φωτιά που ανάψαμε για να ψήσουμε ζαχαρωτά. Θα μπορούσα να μείνω εδώ όλο το καλοκαίρι!!

Γιασμίν

 

 

 

Σχόλια