Ηράκλειο

Αρουραίοι, φίδια και σκουπίδια «πνίγουν» τα Καμίνια

«Πνιγμένοι» στα σκουπίδια και τη συνακόλουθη δυσοσμία τους αναγκάζονται να ζουν οι κάτοικοι στα Καμίνια.

«Στην οδό Παπαγιώργη Πυρουνάκη και Αντωνίου Δομαλάκη γωνία αδειάζουν τους κάδους και το λοφάκι δίπλα με τα σκουπίδια δεν το αγγίζουν! Η απάντηση των υπαλλήλων καθαριότητας όταν τους είπαμε να τα μαζέψουν ήταν να πάρουμε τηλέφωνο στο Δήμο» καταγγέλλει δημότης στο neakriti.gr.

Πρόκειται για την περιοχή λίγο πιο κάτω από την Αγία Μαρίνα στα Καμίνια όπου εδώ και μία – δύο εβδομάδες συμβαίνει το περιστατικό που περιγράφει η αναγνώστρια. Τα απορριμματοφόρα περνούν, αδειάζουν τους κάδους αλλά αφήνουν πίσω τους, τους λόφους από χαρτόκουτες, χαλασμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων κτλ.

Τηλέφωνα αποκομιδής για ογκώδη αντικείμενα

Η κατάσταση είναι τραγική όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Ωστόσο, οι πολίτες που έχουν οι ίδιοι στην κατοχή τους ογκώδη αντικείμενα και επιθυμούν να τα πετάξουν ή όσοι, όπως η καταγγέλλουσα, αντικρίζουν τέτοια αντικείμενα πεταμένα στην περιοχή τους, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2813409600 και 2813409621 και να κανονίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων με ειδικά συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.

Καλάμια και διακίνηση ναρκωτικών

Παράλληλα, η αναγνώστρια αγανακτισμένη τονίζει ότι «σαν να μη φτάνει αυτό, πίσω ακριβώς από τα σκουπίδια υπάρχει και μια ιδιόκτητη έκταση με καλάμια. Εκεί, κυκλοφορούν αρουραίοι, φίδια, κουνούπια, άστεγοι που κοιμούνται τα βράδια, μικροπωλητές ναρκωτικών και χίλια δυο άλλα».

Από τον Ιούλιο του 2017 απευθύνθηκε στην Δημοτική Αστυνομία για να κάνει κάτι. Η Δημοτική Αστυνομία έκανε αυτοψία στο σημείο και ενημέρωσε το Υγειονομικό, το οποίο έκρινε το οικόπεδο ακατάλληλο ως εστία μόλυνσης για την περιοχή. Έπειτα η Δημοτική Αστυνομία ενημέρωσε δύο φορές τον ιδιοκτήτη, αλλά δε φαίνεται να έχει γίνει κάτι προς το παρόν.

Ανήσυχη η αναγνώστρια δηλώνει ότι «δεν ανησυχούμε για μας αλλά για τα παιδιά μας που παίζουν έξω αμέριμνα».

Χάρης Μαμουλάκης: Αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία

Όπως επισημαίνει στο neakriti.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στο Δήμο Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης «η προβλεπόμενη διαδικασία για την αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιόκτητα οικόπεδα είναι η εξής: Γίνεται αυτοψία από τη Δημοτική Αστυνομία, καταγράφεται το περιστατικό, η υπηρεσία στέλνει σημείωμα στον ιδιοκτήτη με το οποίο τον ενημερώνουν ότι μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα - 15 ημερών ή ενός μήνα – οφείλει να καθαρίσει το ακίνητο. Τότε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και της Δημοτικής Αστυνομίας καθαρίζει και εξωραΐζει το ακίνητο και επιβάλλει την αντίστοιχη δαπάνη στον ιδιώτη (2 ευρώ / τετραγωνικό).

 

Σχόλια