Ηράκλειο

Επιτέλους λύση στην υπόθεση με τα κλειδιά και το Μουσικό Σχήμα «11 & κάτι»

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Μουσικό Σχήμα «11 & κάτι» αφού από τη μία στιγμή στην άλλη, δεν είχαν κλειδί για το χώρο όπου συνήθιζαν να κάνουν τις πρόβες τους.

Όπως κατήγγειλαν οι μαθητές – μέλη του μουσικού σχήματος, με εκπρόσωπο την υπεύθυνη του «11 & κάτι», φιλόλογο Ξένια Περακάκη, με εντολή του αντιδημάρχου Παιδείας, διά βίου μάθησης και καινοτομίας κ. Βλαχάκη άλλαξαν οι κλειδαριές στο 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να έχουν κλειδί πλέον μόνο ο διευθυντής και οι υποδιευθυντές του σχολείου - δηλαδή όχι η υπεύθυνη της μουσικής ομάδας.

Αυτό, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε σύγχυση όμως ο κ. Βλαχάκης νωρίς το πρωί σήμερα επισκέφτηκε το σχολείο προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και το μουσικό σχήμα «11 & κάτι», με χαρά ανακοινώνει τη συνάντηση που είχαν με τον αντιδήμαρχο και το ζήτημα θεωρείται πλέον λήξαν.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:  

«Μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας μας ως μουσικού σχήματος «11 & κάτι» του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, σήμερα νωρίς το πρωί ο αντιδήμαρχος παιδείας, δια βίου μάθησης και καινοτομίας, κ. Βλαχάκης, επικοινώνησε με τον διευθυντή και ζήτησε να μας συναντήσει στο γραφείο του.

Στη συνάντηση αυτή ο αντιδήμαρχος, μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε εκ μέρους του καμία πρόθεση να παρακωλύσει με οποιονδήποτε τρόπο τις δραστηριότητες του μουσικού μας σχήματος.

Αναγνωρίζουμε ότι χτες βιαστήκαμε να ερμηνεύσουμε ως απαγόρευση εισόδου μας την ενέργεια αλλαγής της κλειδαριάς του συγκροτήματος και ενεργήσαμε εν βρασμώ λόγω και του άγχους που λογικά υπάρχει εν όψει και της επικείμενης εκδήλωσης την Πέμπτη. Δεν ήταν στις προθέσεις μας να κατηγορήσουμε τον κ. Βλαχάκη, τις προσπάθειες του οποίου για τα σχολεία μας εκτιμούμε. Εξάλλου, ο αντιδήμαρχος επέλυσε το θέμα με τον διευθυντή μας παρουσία και του φύλακα του σχολικού μας συγκροτήματος.

Ως εκ τούτου, ευχαριστούμε πολύ τη δημοτική αρχή, και ιδιαιτέρως τον κ. Βλαχάκη, για την ανάληψη της πρωτοβουλίας, την άμεση ευαισθητοποίησή του και την ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα να έχουμε πρόσβαση στο χώρο όπου προετοιμάζουμε τις εκδηλώσεις μας και που νιώθουμε σαν δεύτερο σπίτι μας. Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι οι στόχοι μας όσον αφορά τα σχολειά που θέλουμε είναι κοινοί. Ότι και ο ίδιος ονειρεύεται και επιδιώκει σχολειά ανοιχτά στην τοπική κοινωνία, που θα είναι εστίες πολιτισμού και αθλητισμού.

Εξάλλου, δεν ξεχνάμε ότι με δική του πρωτοβουλία αναβίωσε τα τελευταία δύο χρόνια το μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ του δήμου Ηρακλείου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα με τον αντιδήμαρχο και ελπίζουμε να τον δούμε σε κάποια από τις συχνές εμφανίσεις μας στην πόλη του Ηρακλείου και στο σχολείο μας. Είμαστε εξάλλου σίγουροι ότι με τη στήριξη των τοπικών φορέων και με την ακούραστη προσπάθεια πολλών εκπαιδευτικών τα σχολειά της πόλης μας μπορούν να γίνουν όπως τα ονειρευόμαστε, αντίθετα με τις επιδιώξεις όσων τα επιθυμούν περίκλειστες «φυλακές».».

Σχόλια