default-image

Το συγκινητικό «ευχαριστώ» του πατέρα της Ελευθερίας - Παρακαλώ το Θεό να είναι συμβατά τα μοσχεύματα

Κρήτη
Το συγκινητικό «ευχαριστώ» του πατέρα της Ελευθερίας - Παρακαλώ το Θεό να είναι συμβατά τα μοσχεύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήρε την πιο γενναία απόφαση, να χαρίσει ζωή μεσα από το θάνατο του παιδιού του. Και τώρα που όλα τελείωσαν και η Ελευθερία του «ζει» μέσα από άλλα παιδάκια , θέλει να απευθύνει ένα ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής του για τον κόσμο που του στάθηκε στις πιο δύσκολες ώρες της ζωής του.

Ο μπαμπάς της Ελευθερίας, του κοριτσιού που έφυγε μετά από τροχαίο δυστύχημα και ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τη μαμά και την μικρή αδερφή της, ο κ.Μαρίνος Ματζουρανάκης ανοίγει την καρδιά του στο neakriti.gr.

Παραμερίζοντας έστω και για ελάχιστα λεπτά τον πόνο του, θέλει εξαρχής να απευθύνει το δικό του μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας του, το προηγούμενο διάστημα, τότε που η μονάκριβη κορούλα του έδινε τον δικό της αγώνα μέσα από την εντατική για να κρατηθεί στη ζωή μετά το μοιραίο τροχαίο.

«Ένα ταπεινό ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους ανθρώπους γνωστούς και άγνωστους που στάθηκαν δίπλα μας αυτές τις δύσκολες ώρες του πόνου και της αγωνίας. Ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο και ιδιαίτερα ένα τεράστιο ευχαριστώ στο προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η οικογένεια της Ελευθερίας

Μαρίνος Χαραλάμπου Ματζουρανάκης

Ζάμπια Ιωάννου Σχοιναράκη και η μικρή Μαρία».

Η συγκίνηση ωστόσο ξεχειλίζει όταν η συζήτηση στρέφεται –όπως είναι φυσικό- και στην γενναία απόφαση που πήρε ο ίδιος με την σύζυγο του να δωρίσουν τα όργανα της Ελευθερίας για να χαρίσουν ζωή σε άλλα παιδιά που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα με την υγεία τους.

Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε ότι η μικρή μας θα φύγει από κοντά μας , πήραμε την απόφαση για να δωρίσουμε τα όργανα και να αναστήσουμε με τον τρόπο αυτό το κοριτσάκι μας. Εξαρχής βλέπαμε τι γίνεται και αυτό που σκεφτόμουν ήταν γιατί να μην σωθούν άλλα παιδάκια που έχουν ανάγκη.

«Πλέον παρακαλώ το Θεό, τα μοσχεύματα να είναι συμβατά και οι οργανισμοί των παιδιών να  τα...  δεχτούν. Και ίσως  κάποια στιγμή μετά από χρόνια ίσως τύχει και να συναντηθούμε, να έρθουν από το σπίτι μας και να πιούμε ένα καφέ στη μνήμη του παιδιού μου».

Η Ελευθερία έφυγε από την ζωή χαρίζοντας την καρδιά ,σπλήνα, ήπαρ, νεφρά και κερατοειδείς.

Πλέον «ζει» μέσα από άλλα παιδιά και η οικογένεια της αν μη τι άλλο θα πρέπει να είναι περήφανη για την αξιέπαινη απόφαση που πήρε.

Στις πιο δύσκολες ώρες, παρά τον Γολγοθά και τον ανείπωτο πόνο το κορίτσι έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων στέλνοντας οι δικοί της το πιο δυνατό μήνυμα την ίδια ώρα για το υπέρτατο αγαθό, την ζωή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News