Ηράκλειο

Με πλαστά έγγραφα προσπάθησε να ταξιδέψει για Ελβετία... ανεπιτυχώς

Άλλη μία υπόθεση πλαστογραφίας έρχεται να «ταράξει» τα νερά στον Αερολιμένα Ηρακλείου.

Σήμερα το μεσημέρι συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» μία 43χρονη αλλοδαπή η οποία προσπάθησε να διευκολύνει την έξοδο από τη χώρα σε έναν 21χρονο. Σε έλεγχο που έγινε, ο νεαρός επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και έτσι προέκυψε ότι τα είχε προμηθευτεί από την 43χρονη.

Ο λόγος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Βουλγαρίας, προκειμένου ο 21χρονος να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό την Ελβετία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη, σήμερα (03.07.2018) στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 43χρονη αλλοδαπή για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σήμερα (03.07.2018) το μεσημέρι, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο ο 21χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Βουλγαρίας, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό την Ελβετία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι η 43χρονη προμήθευσε τον 21χρονο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να διευκολύνει την έξοδο του από τη χώρα, και συνελήφθη.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

Σχόλια