default-image

Σπεύστε! Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις

Ηράκλειο
Σπεύστε! Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καλύτερη περίοδος για όσους αγαπούν τα ψώνια ξεκινά! Ο λόγος για τις θερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές.

Γι’ αυτό και όσοι θέλουν να ψωνίσουν οικονομικά δεν πρέπει να χάσουν ευκαιρία αλλά να ξεχυθούν στα καταστήματα προκειμένου να προλάβουν τις καλύτερες τιμές, ψωνίζοντας όμως πάντα με προσοχή.

Σχεδόν όλα τα καταστήματα στο Ηράκλειο έχουν αυτό το διάστημα προχωρήσει σε δεκαπενθήμερο προσφορών, με τα ποσοστά να φτάνουν μέχρι το 50%, κάτι που, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανόλης Κουμαντάκης, επιτρέπεται να συμβαίνει πριν την εκπτωτική περίοδο, θέλοντας από τη μια να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό και από την άλλη να τονώσουν την κίνηση στην αγορά της πόλης.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων θα είναι μεγαλύτερα από τη Δευτέρα, οπότε και θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις.

Κρατούν μικρό καλάθι

Οι γονατισμένοι λόγω της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά έμποροι, για άλλη μια φορά, στηρίζουν τις ελπίδες τους στην ενδεχόμενη αναθέρμανση της αγοράς την περίοδο των θερινών εκπτώσεων και καλούν τους καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα, κάτι που έχουν μεγάλη ανάγκη για να μπορέσουν, διανύοντας οκτώ χρόνια κρίσης, να επιβιώσουν.

Ωστόσο, ξέροντας πως τα οικονομικά των νοικοκυριών δεν είναι και στα καλύτερά τους, δεν περιμένουν και πολλά πράγματα.

«O κόσμος δεν έχει χρήματα και αυτό το ξέρουμε όλοι. Η οικονομία της χώρας έχει διαλυθεί. Οκτώ χρόνια κρίσης έχουν εξουθενώσει τα νοικοκυριά. Τόσο οι προηγούμενες εκπτωτικές περίοδοι, όσο και οι περίοδοι των γιορτών δεν έκλεισαν με τα καλύτερα αποτελέσματα για την αγορά. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε στην τόνωση της αγοράς με τις θερινές εκπτώσεις και με τον τουρισμό, που όσο να ’ναι συμβάλλει θετικά. Όπως και να έχει, αυτό που ζητάμε είναι να στηριχτεί η τοπική επιχειρηματικότητα, που αυτή τη στιγμή παλεύει να κρατηθεί ζωντανή», τόνισε ο κ. Κουμαντάκης, προχωρώντας σε μια εκτίμηση για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αυτή την εκπτωτική περίοδο.

Συμβουλές για καταναλωτές

H Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, συμβουλεύει τους καταναλωτές ως προς το τι πρέπει να προσέχουν στις εκπτώσεις, προκειμένου να κάνουν έξυπνες αγορές, χωρίς να παραπλανηθούν, τονίζοντας πως:

- Αγοράζουμε έχοντας υπόψη τον οικογενειακό προϋπολογισμό μας και τις οικονομικές δυνατότητές μας. Καταρτίζουμε λίστα με τα απαραίτητα είδη.

- Δεν αγοράζουμε υπό πίεση, κάνουμε έρευνα αγοράς και συγκρίνουμε τιμές και ποιότητα, σε συνάρτηση, βέβαια, με τις ανάγκες μας.

- Επειδή πλέον επιβάλλεται να αγοράζουμε με πλαστικό χρήμα (πιστωτική κάρτα, με δόσεις ή καταναλωτικό δάνειο), ελέγχουμε προσεκτικά τους επιμέρους όρους και λαμβάνουμε υπόψη τις χρεώσεις που συνεπάγεται και κυρίως τους τόκους, τον αριθμό των δόσεων κ.λπ., σε σχέση με την οικογενειακή μας ρευστότητα.

- Ελέγχουμε προσεκτικά τα προϊόντα που αγοράζουμε, ώστε να μην είναι ελαττωματικά, δεύτερης διαλογής κ.λπ.

- Κρατάμε πάντοτε την απόδειξη αγοράς.

- Για παραπλανητικές πρακτικές και πλασματικές ή ανακριβείς κατά το ποσοστό εκπτώσεις, αρμόδια είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης καταναλωτών 1520), η οποία επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα, αλλά και οι Ενώσεις Καταναλωτών της περιοχής του καταναλωτή.

Για την περιφέρεια Κρήτης, μπορείτε να ενημερώνεστε αλλά και να καταγγέλλετε στα τηλέφωνα της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης 28210/92.306, 28210/92.666 και 28420/20.140.

Αποφεύγει το κέντρο ο κόσμος - Ανασταλτικός παράγοντας τα έργα

Την Κυριακή 15 Ιουλίου, βάσει του νόμου, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά (προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11 το πρωί έως 6 το απόγευμα).

Πολλοί καταναλωτές, καθώς εξαιτίας της κρίσης είχαν περιορίσει τις αγορές και τα έξοδά τους το προηγούμενο διάστημα, περιμένουν πώς και πώς τις θερινές εκπτώσεις, προκειμένου να καλύψουν τις όποιες ανάγκες τους και κυρίως αυτές των παιδιών τους, να ψωνίσουν φθηνά και να γλιτώσουν κάποια χρήματα, βοηθώντας ώστε τα καταστήματα να δουν μια κάποια πελατεία.

Ανασταλτικός, ωστόσο, παράγοντας στην ανεμπόδιστη έρευνα αγοράς των καταναλωτών συνεχίζουν, όπως λένε οι έμποροι, να στέκονται τα έργα που εκτελούνται στην πόλη του Ηρακλείου, τα οποία αποτελούν αναγκαίο κακό, όμως όλο αυτό το διάστημα έχουν μειώσει κατά πολύ την επισκεψιμότητα των καταναλωτών στα καταστήματα των δρόμων όπου αυτά εκτελούνται και κατά συνέπεια τον τζίρο στα ταμεία των καταστημάτων αυτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News