default-image

Η Ελευθερία μέσα από το θάνατο της χάρισε ζωή σε παιδί από το Μαρόκο

Κρήτη
Η Ελευθερία μέσα από το θάνατο της χάρισε ζωή σε παιδί από το Μαρόκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελευθερία... έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 20 Ιουνίου στις Μοίρες όμως μέσα από το θάνατο της χάρισε ζωή και μάλιστα σε ένα παιδί της ηλικίας της με καταγωγή το Μαρόκο που ζει στην Ιταλία.

Το ήπαρ της 7χρονης βρίσκεται ήδη στον οργανισμό ενός άλλου παιδιού που νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου Molinette του Τορίνου λόγω κρυπτογενούς κίρρωσης.

Ομάδα γιατρών από την γειτονική χώρα και με την καθοδήγηση του διευθυντή του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Ήπατος του νοσοκομείου του Mauro Salizzoni, ήρθε στην Κρήτη παρέλαβε το ήπαρ από το ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ώρα εγκεφαλικά νεκρή η Ελευθερία με τελικό προορισμό το Τορίνο.

Λίγες ώρες αργότερα, μετά από μία επιτυχημένη μεταμόσχευση, στο νοσοκομείο της Ιταλίας, το παιδί από το Μαρόκο μπορούσε και πάλι να χαμογελάσει, με την οικογένεια του να πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Τα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης δεν έχουν μείνει ασυγκίνητα από την γενναία απόφαση των γονιών του άτυχου κοριτσιού από την Κρήτη, να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους για να σωθεί κάποιο άλλο. Με άρθρα τους αναφέρονται στο μεγαλείο ψυχής της οικογένειας των Κρητικών που έγινε η αιτία να μείνει στη ζωή ένα άλλο παιδί, η ζωή του οποίου κρεμόταν από μία κλωστή…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της ιταλικής La Repubblica στο διαδικτυακό της μέσο, που αναφέρεται αναλυτικά στην επιχείρηση αεροδιακομιδής που στήθηκε μεταξύ Κρήτης και Μιλάνου εκθειάζοντας παράλληλα και το έργο του Ιταλικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Molinette, που μέσα από ένα διεθνές δίκτυο σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στις μεταμοσχεύσεις. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρεται στο άρθρο ότι η συγκεκριμένη μεταμόσχευση ήπατος ήταν η τρίτη που έγινε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο σε διάστημα μόλις μίας ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση τώρα πλέον το παιδάκι από το Μαρόκο θα μπορεί να χαμογελά αφού μία νέα σελίδα στην ζωή του ανοίγεται διάπλατα, ξεπερνώντας το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, και με αέρα… Ελευθερίας θα ατενίζει το μέλλον έχοντας πάντα μέσα του, «κομμάτι» από το 7χρονο κορίτσι.

Όσον για την οικογένεια της μικρής, τους συγγενείς και τους φίλους που την αποχαιρέτησαν, σίγουρα τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν την απώλεια του παιδιού τους. Την ίδια ώρα όμως το γεγονός ότι βρήκαν το θάρρος και συναίνεσαν στο να χαρίσουν ζωή μέσα από το θάνατο της Ελευθερίας τους, έρχεται να απαλύνει έστω και λίγο τα τραύματα της ψυχής τους, περνώντας παράλληλα ένα τεράστιο ηθικό μήνυμα, που βγαίνει μέσα από την δωρεά οργάνων και την μεταμόσχευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News