default-image

Τριτοκοσμικές εικόνες στο Ασήμι, «χείμαρρος» τα λύματα, «διακοσμητικός» ο βιολογικός

Ηράκλειο
Τριτοκοσμικές εικόνες στο Ασήμι, «χείμαρρος» τα λύματα, «διακοσμητικός» ο βιολογικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λειτούργησε για κάποια χρόνια, όμως την τελευταία πενταετία επί της ουσίας έχει εγκαταλειφθεί. Ο λόγος για την μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στο Ασήμι που λόγω ακριβώς της εγκατάλειψης, δεν λειτουργεί και τα λύματα καταλήγουν σα χείμαρρος μέσα στις περιουσίες των κατοίκων που οργισμένοι εδώ και χρόνια ζητούν λύση.

Ομάδα κατοίκων σήμερα που εδώ και καιρό ζητούν απαντήσεις και δέσμευση του δήμου Γόρτυνας για αποκατάσταση του προβλήματος, απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και τον εισαγγελέα ζητώντας να παρέμβουν πριν προκληθούν αλυσιδωτά προβλήματα με τη δημόσια υγεία, την περιβαλλοντική μόλυνση αλλά και την ζημιά στις περιουσίες τους τις οποίες καν δεν μπορούν να καλλιεργούν λόγω της κατάστασης.

Τα λύματα που τρέχουν σαν ποτάμι και περνούν μέσα από τις καλλιέργειες είναι μια μόνιμη κατάσταση εξήγησαν οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ μέχρι σήμερα αν και κατά διαστήματα το θέμα το θέτουν στη δημοτική αρχή, απάντηση δεν έχουν λάβει πολύ δε περισσότερο εργασίες δεν έχουν δει, τη στιγμή που ο βιολογικός καθαρισμός πριν από μια δεκαετία περίπου υλοποιήθηκε ως έργο και ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά, αλλά σταδιακά εγκαταλείφθηκε.

Οι κάτοικοι εξήγησαν ότι θα περιμένουν την ανταπόκριση από τον εισαγγελέα και την διεύθυνση περιβάλλοντος προκειμένου να δουν τις εξελίξεις, που αν δεν έρθουν, όπως διευκρινίζουν είναι έτοιμοι να συνεχίσουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους πριν η κατάσταση αυτή δημιουργήσει προβλήματα υγείας και ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική μόλυνση.

Πάντως να σημειωσουμε ότι ο δημος ελεγχεται από το παρατηρητηριο το οποιο δεν εχει εγκρίνει δαπάνη για τη συντηρηση του βιολογικου.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News