Ηράκλειο

Κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη, επαφές με τοπικές αρχές και φορείς

Κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ επισκέφθηκε την περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τοπικούς φορείς του νησιού.

Με γνώμονα το συμφέρον των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νησιού και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, «η Περιφέρεια Κρήτης διατηρεί μια εξαίρετη συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ επί σειρά ετών», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο του Οργανισμού, το οποίο ξεκίνησε χθες από την Κρήτη τις επαφές του με τις τοπικές αρχές και τους φορείς του πρωτογενή τομέα στη χώρα.

Το κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε τις επαφές του με τους τοπικούς φορείς από την Κρήτη και θ’ ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις ανά περιφέρεια της χώρας, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιος Καπρέλης εξηγώντας πως στο επίκεντρο είναι το υφιστάμενο πλαίσιο συνεργασίας και ο σχεδιασμός των μελλοντικών δράσεων, ανάμεσα στον Οργανισμό τις Περιφέρειες και τον κόσμο της αγροτιάς.

Αναφορικά με την Κρήτη έκανε λόγο για την πολύ καλή συνεργασία του Οργανισμού με την Περιφέρεια ενώ υπογράμμισε πως και στις συναντήσεις με τους κτηνοτρόφους ο στόχος είναι να επιβεβαιωθεί το καλό κλίμα συνεργασίας.

Παράλληλα στην ατζέντα των συζητήσεων μπαίνει και το θέμα των προβλέψεων του νέου αγροτικού κανονισμού και όσα συζητούνται στον ευρωπαϊκό χώρο αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα. Σε δηλώσεις του ο κρητικός αντιπρόεδρος του Οργανισμού, υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης είναι ο βασικός συνεργάτης του ΟΠΕΚΕΠΕ σε παρά πολλά μέτρα που αφορούν κοινοτικές επιδοτήσεις και πως ο Οργανισμός προσδοκά στην περαιτέρω συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής.

Σχόλια