Το «ύστατο χαίρε» στον κομμουνιστή δικηγόρο Μιχάλη Φαρσάρη

Ηράκλειο
Το «ύστατο χαίρε» στον κομμουνιστή δικηγόρο Μιχάλη Φαρσάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «τελευταίο αντίο» είπαν συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος γνωστών στο γνωστό δικηγόρο και αντιστασιακό, Μιχάλη Φαρσάρη

Σε ηλικία 87 ετών άφησε χτες, Κυριακή, την τελευταία του πνοή ο γνωστός δικηγόρος, Μιχάλης Φαρσάρης.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι και σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, αλλά και πλήθος κόσμου, είπαν το τελευταίο αντίο στον εκλιπόντα.

Η σορός του Μιχάλη Φαρσάρη βρισκόταν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, από τη 1:30 το μεσημέρι, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο νέο κοιμητήριο του Ηρακλείου.

O αγαπητός σε όλους κομμουνιστής που “έφυγε”, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, άφησε πίσω του μια ιστορία που δε θα ξεχαστεί ποτέ.

Ήταν γνωστός σε όλο τον κόσμο λόγω της δράσης του στον χώρο της κομμουνιστικής Αριστεράς από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι και την τελευταία του στιγμή.

Υπήρξε, μεταξύ των άλλων, και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, με μια θητεία που χαρακτηρίστηκε από σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, κατά τα έτη 1987-1996.

Πρόκειται για μία εμβληματική προσωπικότητα που δεν αρκέστηκε όμως μόνο στη δικηγορία, αλλά άφησε τη δική του «σφραγίδα» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος.

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Φαρσάρης ήταν παντρεμένος με την Κρήτη Σμπώκου, επίσης εμβληματική προσωπικότητα της Αντίστασης, μία γυναίκα που βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της και τον στήριζε σε κάθε κίνησή του.

Τόσο από τον χώρο του ΚΚΕ όσο και από άλλους πολιτικούς χώρους εκδόθηκαν συλλυπητήρια ανακοινωθέντα, που αναφέρονται στο πρόσωπο του εκλιπόντος με τα πιο συγκινητικά λόγια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News