Χαμόγελα και δάκρυα: Όλοι οι αριστούχοι των Πανελλαδικών

Ηράκλειο
Χαμόγελα και δάκρυα: Όλοι οι αριστούχοι των Πανελλαδικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο μεγάλη ημέρα της ζωής τους... μέχρι την επόμενη!

Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κάποιος τη μέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τους απόφοιτους των λυκείων του Ηρακλείου, οι οποίοι αρίστευσαν και πλέον περιμένουν να ανοίξουν τα “φτερά” τους και να απολαύσουν τους καρπούς των τεράστιων προσπαθειών που κατέβαλλαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσω της εισαγωγής τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της επιλογής τους.

Για τη μεγάλη πλειονότητα των Ηρακλειωτών ήταν μία μέρα σαν όλες τις άλλες. Ωστόσο, για τους περισσότερους 18χρονους η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων σηματοδοτεί το πέρασμα από την παιδική-μαθητική ζωή στην ενήλικη-φοιτητική...

Τα προαύλια των λυκείων του Ηρακλείου γέμισαν από μαθητές, αλλά και τους γονείς τους.

Όσοι, μάλιστα, από τους τελευταίους είχαν την τύχη να δουν τα παιδιά τους να διαπρέπουν στα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, με μεγάλη δυσκολία μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους. Δεν είναι, εξάλλου, μικρό πράγμα να βλέπεις επιτέλους τους πολύχρονους και συστηματικούς κόπους του ίδιου σου του παιδιού να ανταμείβονται.

Οι περισσότεροι από τους απόφοιτους των λυκείων βίωσαν τους τελευταίους μήνες μια ιδιαίτερα αγχώδη διαδικασία, την οποία - πιθανότατα - δε θα ξαναζήσουν στη ζωή τους.

Όσοι, λοιπόν, εξ αυτών κατάφεραν και θριάμβευσαν στην πολύ σκληρή δοκιμασία των πανελλαδικών δικαιούνται και με το παραπάνω να είναι τρελαμένοι από τη χαρά τους. Το μέλλον τούς ανήκει!

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” συγχαίρει και εύχεται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία στους φετινούς αριστούχους!

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΧΟΝΔΡΟΥ

3ο ΓΕ.Λ. (19.538 μόρια)

«Ήμουν στην ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και θέλω να σπουδάσω Ιατρική. Πρώτη μου επιλογή είναι η Ιατρική Αθηνών, στην οποία - όπως όλα δείχνουν - περνάω... Αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση, γιατί ήξερα ότι κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια, με πολλή όρεξη, και θα ήταν κρίμα τελικά να μην τα καταφέρω. Είναι πολύ σημαντικό για να πετύχεις να είσαι οργανωμένος: Να μην κάνεις άσκοπο διάβασμα και να εμπιστεύεσαι - αφού πρώτα τους διαλέξεις προσεκτικά - τους καθηγητές σου. Εξάλλου, είναι σημαντικό να έχεις τις σωστές βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι δύσκολο δηλαδή να “στρωθείς” στο διάβασμα μόνο αφού μπεις στην Γ’ Λυκείου».

ΟΛΓΑ ΓΛΑΚΟΥΣΑΚΗ

3ο ΓΕ.Λ. (18.705 μόρια)

«Ήμουν στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και θέλω να περάσω στη Νομική Αθηνών, και - όπως όλα δείχνουν - θα τα καταφέρω. Το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό, αφού ανταμείφθηκαν οι κόποι τόσων ετών. Ήταν μια πολύ κουραστική χρονιά, με πολύ άγχος. Πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία... Ωστόσο, η χαρά που παίρνεις στο τέλος, όταν έχεις πλέον πετύχει το όνειρό σου, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο συναίσθημα».

ΛΙΑΝΝΑ ΜΠΙΤΖΑΡΑΚΗ

3ο ΓΕ.Λ. (18.535 μόρια)

«Ήμουν στην ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα, αν και περίμενα να τα έχω πάει κάπως καλύτερα στην Έκθεση. Αμφιταλαντεύομαι μεταξύ Νομικής και Ιστορίας-Αρχαιολογίας, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θα συμβούλευα τα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές του χρόνου να μην αγχώνονται, γιατί το άγχος δε βοηθάει καθόλου. Χρειάζεται, επίσης, υπομονή, πολλή επιμονή και συστηματικό διάβασμα. Εξάλλου, θα πρέπει να μην έχουν πρόγραμμα, προκειμένου να μη στερηθούν πράγματα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και το σχολείο μου».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

3ο ΓΕ.Λ. (18.015 μόρια)

«Ήμουν στην ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και θέλω να σπουδάσω Ψυχολογία. Θα δηλώσω το Τμήμα Ψυχολογίας είτε του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είτε του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά. Όπως όλα τα παιδιά, στερήθηκα κι εγώ τις βόλτες μου. Θέλει σίγουρα υπομονή, επιμονή, πολλή προσπάθεια και οπωσδήποτε οργάνωση. Θα ήθελα να συμβουλεύσω τα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές του χρόνου να μην παραδίνονται, να μην απογοητεύονται και στο τέλος - με τη βοήθεια της οικογένειας και των καθηγητών τους - θα μπορέσουν να τα καταφέρουν».

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ

3ο ΓΕ.Λ. (17.938 μόρια)

«Θέλω να σπουδάσω Νομική. Πρώτη επιλογή θα δηλώσω τη Νομική Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα δηλώσω τη Νομική Κομοτηνής. Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη... Για να τα καταφέρεις πρέπει να συνειδητοποιήσεις τον στόχο που έχεις θέσει και να μην απογοητεύεσαι στην πρώτη δυσκολία. Θέλω να πω επίσης ότι, εάν έχεις ένα όνειρο, αξίζει να παλέψεις γι’ αυτό... Από εκεί και πέρα, θα πρέπει οι υποψήφιοι να μην έχουν άγχος και αγωνία. Τέλος, η διαδικασία των πανελλαδικών μπορεί να σε κάνει να ανακαλύψεις πολλά πράγματα για τον εαυτό σου που δε γνώριζες».

ΑΝΤΩΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

ΓΕ.Λ. ΓΟΥΒΩΝ (18.968 μόρια)

«Ήταν δύσκολη χρονιά, όπως έχει τις δυσκολίες της κάθε χρονιά. Κάθε τάξη ήταν πιο δύσκολη από την προηγούμενη. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση. Σ’ αυτήν την πορεία είχα τη στήριξη τόσο της οικογένειάς μου, όσο και των καθηγητών από σχολείο και φροντιστήριο. Νιώθω βαθύτατη ικανοποίηση. Θέτω στόχο τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και ελπίζω ότι θα καταφέρω να εισαχθώ. Είναι μια σχολή με πολλές προοπτικές. Αυτό που με βοήθησε να πετύχω μια καλή βαθμολογία είναι το συστηματικό διάβασμα και η καλή ψυχολογία».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΜΠΟΥΛΑΚΗΣ

11ο ΓΕ.Λ. (18.871 μόρια)

«Σε γενικές γραμμές περίμενα ότι είχα πάει καλά στις πανελλαδικές. Ωστόσο δεν περίμενα να έχω γράψει τόσο καλά σε Έκθεση και Φυσική. Οπότε μπορώ να πω ότι η χαρά και η ικανοποίησή μου από τη βαθμολογία που συγκέντρωσα είναι μεγάλη. Προφανώς κόπιασα και θυσίασα κάποια πράγματα για να μπορώ σήμερα να χαίρομαι με την επίδοσή μου, αλλά όλοι αυτοί οι κόποι δικαιώθηκαν. Βέβαια, να πω ότι δεν πρέπει να μας καταβάλλει το άγχος στην όλη διαδικασία. Όσον αφορά στην επιλογή σχολής, στρέφομαι περισσότερο προς τη Φαρμακευτική Σχολή, επειδή μου αρέσει η έρευνα πάνω σε αυτό το αντικείμενο, αλλά και η Ιατρική είναι ένας κλάδος που με ενδιαφέρει πολύ».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΣΙΚΑΚΗΣ

3ο ΓΕ.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (18.573 μόρια)

«Η αλήθεια είναι πως περίμενα η βαθμολογία να κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα. Στο πεδίο που είμαι, πάνω-κάτω, εκτός από την Έκθεση, στα υπόλοιπα μαθήματα μπορείς να προβλέψεις τι έχεις γράψει. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, διότι όλο αυτό το διάστημα έκανα πολλές θυσίες. Όλη αυτή η διαδικασία θέλει υπομονή, επιμονή και εργατικότητα. Άφησα πίσω τις παρέες μου και τον αθλητισμό, που τόσο μου αρέσει. Αρχικά ήθελα Ιατρική. Με την πάροδο του χρόνου όμως συνειδητοποίησα ότι μου αρέσει πιο πολύ η Οδοντιατρική και το Βιολογικό».

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΚΡΑΚΗ

8ο ΓΕ.Λ. (19.260 μόρια)

«Έδωσα δεύτερη φορά πανελλαδικές ακριβώς για τον λόγο ότι ήθελα να πετύχω την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή, και αυτή τη φορά νομίζω ότι το πέτυχα. Είχα πεισμώσει. Αυτό που άλλαξε φέτος ήταν η αισιοδοξία μου, κι έτσι κατάφερα να γράψω πολύ καλά. Ήμουν ήρεμη και εστιασμένη στον στόχο μου. Χρειάζεται ισορροπία και φυσικά πολύ διάβασμα για να τα καταφέρει κανείς. Αυτή η βαθμολογία μού έδωσε διπλή χαρά. Θα δηλώσω Ιατρική Σχολή Ηρακλείου, διότι η σχολή είναι πολύ καλή και έχει υψηλό επίπεδο. Αγαπώ πολύ τα παιδιά, γι’ αυτό και σκέφτομαι να επιλέξω αργότερα την Παιδιατρική».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΡΙΝΙΑΝΑΚΗ

10ο ΓΕ.Λ. (18.104 μόρια)

«Ακολούθησα τη Θεωρητική Κατεύθυνση διότι όνειρό μου πάντα ήταν να περάσω στη Σχολή Ψυχολογίας στο Ρέθυμνο. Δεν περίμενα να συγκεντρώσω τόσο υψηλή βαθμολογία και μπορώ να πω ότι ένιωσα μεγάλη ευτυχία. Νομίζω ότι με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα θα πετύχω τον στόχο μου αυτόν. Επιλέγω το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών διότι μου αρέσει να βοηθάω τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Θεωρώ πως το μυστικό της επιτυχίας είναι να μην αφήνουμε κενά και να αγαπάμε το διάβασμα».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

4ο ΓΕ.Λ. (18.008 μόρια)

«Στόχος μου είναι να εισαχθώ στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Βέβαια, η βάση είναι λίγο πιο υψηλή απ’ όσο έγραψα. Αν πέσουν οι βάσεις, υπάρχουν πιθανότητες να περάσω σε αυτή τη σχολή. Αν όχι, έχω την επιλογή να δηλώσω την ίδια σχολή στα Χανιά ή στη Θεσσαλονίκη. Πάντα, από μικρή ηλικία, μου άρεσαν τα ηλεκτρολογικά, γι' αυτό και επέλεξα αυτή τη σχολή. Αναφορικά με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα, περίμενα ότι θα είχα γράψει πιο καλά στα Μαθηματικά. Στα υπόλοιπα λίγο-πολύ ήξερα ότι είχα γράψει καλά. Προσωπικά νομίζω πως για να τα πάει κάποιος καλά στις πανελλαδικές χρειάζεται καλή οργάνωση και σωστό διάβασμα».

ΣΟΦΙΑ ΣΑΒΒΑΚΗ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (18.939 μόρια)

«Ενδιαφερόμουν για τη Νομική Σχολή Αθηνών, για τον λόγο αυτό και ξαναέδωσα φέτος δεύτερη χρονιά, ούτως ώστε να καταφέρω να περάσω σε αυτή τη σχολή. Δεν περίμενα να έχω γράψει τόσο καλά και αισθάνομαι δικαιωμένη. Οι κόποι μου επιβραβεύονται, διότι ό,τι πέτυχα το πέτυχα με πάρα πολύ διάβασμα. Ο πατέρας μου είναι δικηγόρος, αλλά κι εμένα μου άρεσε ανέκαθεν η Νομική. Δε με πίεσαν οι γονείς μου. Ήταν δική μου η επιλογή. Αυτή τη στιγμή ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και αισθάνομαι μεγάλη χαρά, όπως και οι γονείς μου».

ΕΡΜΙΟΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (18.637 μόρια)

«Κρατάμε πάντα χαμηλά τις ελπίδες, για να μην απογοητευτούμε. Έτσι κι εγώ δεν περίμενα να έχω κατορθώσει τόσο υψηλή βαθμολογία. Σε κάποια μαθήματα είχα την αίσθηση ότι τα είχα πάει καλά, σε κάποια άλλα όχι. Μόλις είδα τη βαθμολογία ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση. Αν και δεν έχω καταλήξει ακόμα ποια σχολή θα επιλέξω, έχω μια κλίση στο Βιολογικό και νομίζω ότι το πιάνω. Οι πανελλαδικές είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία και ο καθένας έχει το δικό του μυστικό επιτυχίας. Όλα τα παιδιά δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και όλες μας τις δυνάμεις για να τα καταφέρουμε».

ΜΙΧΑΛΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ

ΓΕ.Λ. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ (17.600 μόρια)

«Όπως είναι φυσικό, είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος με τη βαθμολογία μου. Είχα δουλέψει αρκετά όλη τη χρονιά, γιατί το να πάω καλά στις πανελλαδικές ήταν ένας στόχος που είχα θέσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν έχω καταλήξει ακόμα στο ποια σχολή να επιλέξω. Έχω όμως μια προτίμηση στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Αυτή η περίοδος έχει σίγουρα πάρα πολύ διάβασμα, να είσαι συγκεντρωμένος στα μαθήματα, αλλά να βρίσκεις χρόνο να ξεκουράζεσαι κιόλας».

ΕΥΑ-ΓΙΟΥΕΛΝΤΑ ΚΟΥΛΛΑΟΥ

ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΖΙΟΥ (17.755 μόρια)

«Σίγουρα θα μπορούσα να είχα πάει καλύτερα σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία μου, όμως και πάλι είμαι ευγνώμων. Θα είμαι βέβαια απολύτως ικανοποιημένη αν καταφέρω να περάσω στη Νομική Σχολή, που επιθυμώ διακαώς. Αν δεν το επιτύχω αυτό, ως δεύτερη επιλογή έχω το τμήμα της Ψυχολογίας, που επίσης είναι ένα αντικείμενο που μου αρέσει πολύ. Είμαι σπιτόγατος από τη φύση μου, όμως προκειμένου να επικεντρωθώ στα μαθήματά μου δεν έβγαινα πολύ και επέλεξα να μην πάω ούτε πολυήμερη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News