Πώς σώθηκε άστεγη μητέρα και το παιδί της χάρη σε… αγνώστους στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Πώς σώθηκε άστεγη μητέρα και το παιδί της χάρη σε… αγνώστους στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα άτομα χρειάζονται για να κάνουν μία άνεργη και άστεγη μητέρα και το παιδί της να χαμογελάσει;

Στην περίπτωση της «Κίτρινής Αποστολής», αρκεί να γίνει μία φορά το… καλό και μετά, η αγάπη πολλαπλασιάζεται!

Και αυτό γιατί, αρχικά ο Γιάννης και έπειτα ο Μιχάλης, ο Διονύσης, η Ειρήνη και ο Αντώνης, όχι μόνο επανέφεραν το χαμόγελο στο πρόσωπο μιας γυναίκας και ενός παιδιού, αλλά τους προσέφεραν ένα «δώρο» αγάπης και ανθρωπιάς που δύσκολα θα ξεχάσουν.

Όλα συνέβησαν όταν ο Γιάννης είδε σε μαγαζί του Ηρακλείου μία γυναίκα μαζί με το παιδί της να κλαίει και να είναι απελπισμένη.

Η γυναίκα, μαζί με το παιδί, είχαν ήδη κοιμηθεί 2 βράδια έξω, δε διέθεταν χρήματα και έδειχναν και οι δύο εμφανώς ταλαιπωρημένοι. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση της «Κίτρινης Αποστολής» στο facebook, κάποιος είχε υποσχεθεί δουλειά στη γυναίκα: μια υπόσχεση, βέβαια, την οποία αθέτησε.

Έτσι, ο Γιάννης μαζί με το Μιχάλη πλήρωσαν ξενοδοχείο για να έχουν μία προσωρινή στέγη η μητέρα και το παιδί της και έπειτα, οι εθελοντές της «Κίτρινης Αποστολής», της έδωσαν κουπόνια για να αγοράσει τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, ενώ, μαζί με τον κ. Διονύση, φρόντισαν να παίρνει δωρεάν φαγητό, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, από τα ιδρύματα Καλοκαιρινού.

Επόμενη... αποστολή: Η στέγη. Μια αποστολή, η οποία, επίσης, επετεύχθη αφού η Ειρήνη που διαθέτει ξενοδοχείο θα παρέχει ένα από τα δωμάτια στην άστεγη μητέρα και το παιδάκι της, με την «Κίτρινη Αποστολή» να ευχαριστεί και τον κ. Αντώνη για τη συμβολή του στην εύρεση της στέγης.

Και επειδή, όπως λέει και το ρητό «Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα ζήσει μια μέρα, μάθε του να ψαρεύει και θα ζήσει μια ζωή», τελευταία... αποστολή των εθελοντών της «Κίτρινης Αποστολής» ήταν να βρουν μία δουλειά στην άνεργη μητέρα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο της ανάρτησης: «Έχουμε ήδη μιλήσει με κάποιους ανθρώπους για δουλειά ώστε από βδομάδα να μπορέσει η γυναίκα να ξεκινήσει! Αν δεν καρποφορήσει η πρώτη δουλειά θα κοιτάξουμε και τις υπόλοιπες που μας έχουν στείλει αρκετοί άνθρωποι!».

Η ανάρτηση καταλήγει με ένα μεγάλο «ευχαριστώ»: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν είτε ενδιαφέρθηκαν για αυτήν την ιστορία και εύχομαι να έχει ευτυχή κατάληξη, γιατί δεν μας τιμά σαν κοινωνία να βρίσκονται άνθρωποι σε αυτήν την κατάσταση!», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πράγματι, δεν τιμούν την κοινωνία μας τέτοιες καταστάσεις, όμως την τιμούν και – μάλιστα με το παραπάνω – άνθρωποι σαν τους εθελοντές της «Κίτρινης Αποστολής», αλλά και σαν τους... «αγνώστους» προς τη μητέρα και το παιδί της: άνθρωποι σαν τον Γιάννη, το Μιχάλη, το Διονύση, την Ειρήνη και τον Αντώνη, άνθρωποι που γνωρίζουν τι σημαίνει αγάπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News