Ηράκλειο

Δεν... «πρόλαβε» την πτήση για Γερμανία λόγω των πλαστών εγγράφων

Άλλη μία υπόθεση πλαστογραφίας έρχεται στο φως, με «πρωταγωνιστές» τρία άτομα τα οποία πιάστηκαν χτες από τους αστυνομικούς στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης δύο 23χρονοι αλλοδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, οι οποίοι προσπαθούσαν να διευκολύνουν την έξοδο από τη χώρα σε έναν 37χρονο αλλοδαπό. Παράλληλα, συνελήφθη και ο 37χρονος

Ωστόσο, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου οι αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γερμανίας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι 23χρονοι προμήθευσαν τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα στον 37χρονο, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο τους από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, χθες (28.06.2018) στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, δύο 23χρονοι αλλοδαποί (γυναίκα και άνδρας) για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη, 37χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, χθες (28.06.2018) το βράδυ, οι δύο 23χρονοι συνόδευαν τον 37χρονο στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων αρχών Γερμανίας.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί προμήθευσαν τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα στον 37χρονο, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο τους από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

Σχόλια