Πως μπορούμε να προστατευτούμε από τον κυκλοφοριακό θόρυβο;

Ηράκλειο
Πως μπορούμε να προστατευτούμε από τον κυκλοφοριακό θόρυβο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση, με θέμα «Προστασία από τον κυκλοφοριακό θόρυβο», διοργανώνεται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης διεξήχθη από την εταιρία ACC- Acoustic Consultancy Company, με έδρα την Αττική.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΑΚ κυρία Ειρήνη Βρέντζου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων κύριος Νίκος Ξυλούρης, o κος Γεώργιος Αγαπάκης μέλος της Διοικούσας του ΤΕΕ-ΤΑΚ, Μηχανικοί, Περιβαλλοντολόγοι, καθώς και Πολίτες της περιοχής.

Στα πλαίσια των σε εξέλιξη έργων υποδομών στην Κρήτη (Β.Ο.Α.Κ., Αεροδρόμιο Καστελλίου, Ο.Λ.Η. κ.λ.π.), έγινε ενημέρωση, για την αντιμετώπιση του θορύβου και την διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης με εισηγητές τον Καθηγητή Massimo Garai, Department of Industrial Engineering (DIN) University of Bologna, τον κο  Ιωάννη  Λεμονάκη, Τοπογράφο Μηχανικό ΕΜΠ, τoν Διδάκτωρ Ακουστικής Κωνσταντίνο Δαδιώτη  και τον κύριο Αλέξανδρο Γαλατά, Πολιτικό Μηχανικό, MSc Sound & Vibration Studies.

Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν:

  1. «Οι Βασικοί κανόνες – προδιαγραφές μελετών ηχοπροστασίας από τον οδικό κυκλοφοριακό θόρυβο».
  2. «Το Ευρωπαϊκό πλαίσιο για Ηχοπετάσματα σε αυτοκινητοδρόμους, από τον κανονισμό 305/2011 στα “EN Standards”».
  3. «Εθνική Νομοθεσία, κατευθύνσεις και οδηγίες, για την αξιολόγηση και διαχείριση του οδικού κυκλοφοριακού θορύβου».
  4. «Κατασκευή Ηχοπετασμάτων στο έργο: Ολοκλήρωση Έργων Παράκαμψης Μαλίων».

Σημαντικό συμπέρασμα που προέκυψε μετά και από συζήτηση που ακολούθησε, είναι ότι η περιβαλλοντική πολιτική στην Ελλάδα, κατά τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής από τον θόρυβο. Η οδηγία 2002/49/ΕΚ επιβάλλει την αξιολόγηση και διαχείριση του περιβαλλοντικού θορύβου (οδικοί & σιδηροδρομικοί άξονες, αεροδρόμια, βιομηχανίες κ.α.), ώστε να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του, στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Η Εταιρία Μελετών Ακουστικής, υποστηρίζει την ανάπτυξη συζήτησης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων (ΒΟΑΚ, ΤΕΕ-ΤΑΚ, ΤΕΕ-ΤΔΚ, Περιφέρεια Κρήτης, Μηχανικών, Περιβαλλοντολόγων κ.λ.π.) στα θέματα προστασίας από  κυκλοφοριακό θόρυβο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News