default-image

Πολιτισμός στο... σκοτάδι - Χωρίς φως Κούλες και Ανατολικά Νεώρια

Κρήτη
Πολιτισμός στο... σκοτάδι - Χωρίς φως Κούλες και Ανατολικά Νεώρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς φωτισμό είναι εδώ και αρκετούς μήνες το εμβληματικό θαλάσσιο φρούριο του Ηρακλείου ο Κούλες, με τον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV, να καταγράφει το σκοτάδι στο μνημείο.

Δημότες εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους και για την έλλειψη φωτισμού στο Μπεντενάκι, ενώ την ίδια ώρα ο φωτισμός δεν είναι επαρκής στα Ανατολικά Νεώρια.  Θα δοθεί λύση σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, απαντά ο Πρόεδρος του ΟΛΗ.

Την ίδια ώρα, πολίτες και επισκέπτες σχολιάζουν τις εικόνες εγκατάλειψης στο μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της Μεσογείου.

Βόλτες στα ενετικά τείχη …μάλλον απογοητεύουν, όπου πέρα από την εγκατάλειψη, πολίτες και επισκέπτες φωτογραφίζουν και τις ρωγμές στα τείχη.

Η Βασιλική Συθιακάκη αναφέρεται στις προσπάθειες της Εφορίας Αρχαιοτήτων καθώς και στα σημεία στα οποία πρόκειται να δοθεί ιδιαίτερο βάρος όπως στον Προμαχώνα Σαμπιονάρα, όπου υπάρχει επιδείνωση των φθορών στο μνημείο.

Όσο για το Μπεντενάκι, όπου εκεί αποκαλύφθηκαν σημαντικές αρχαιότητες, υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμμότητες σε σχέση με τη κατασκευή ραμπών  ενώ στα μελλοντικά σχέδια των αρμοδίων είναι η κατασκευή μιας πεζογέφυρας.

Το οδοιπορικό στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε στη Πύλη του Αγίου Γεωργίου, η οποία είναι κλειστή εδώ και 8 μήνες για το κοινό.

Όπως είναι γνωστό, εισέρχονταν νερά στην πύλη του Αγίου Γεωργίου ενώ επιδεινώθηκε το πρόβλημα και σε σχέση με την υγρασία. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, οι αρμόδιοι δεν έχουν δώσει ακόμα λύση και σε αυτό το πρόβλημα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News