Ρεαλιστική και κοστολογημένη η πρόταση της ΝΔ για την Υγεία

Ηράκλειο
Ρεαλιστική και κοστολογημένη η πρόταση της ΝΔ για την Υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοβάθμια Περίθαλψη: Ανάγκη Πραγματικών Μεταρρυθμίσεων - Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας», αντικείμενο της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου τη Δευτέρα 2 Ιουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

 Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο: Βασίλης Οικονόμου, Τομεάρχης Υγείας Ν.Δ - Βουλευτής Επικρατείας. 

«Για ελεύθερη πρόσβαση στο γιατρό επιλογής σου, αξιοποίηση ενίσχυση και στελέχωση των ήδη υπαρχόντων δομών υγείας, Κέντρα Υγείας – πολυδύναμα ιατρεία – ΠΕΔΥ στα πλαίσια ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που θα οριοθετείται από την πρόληψη – προαγωγή υγείας – περίθαλψη» μίλησε ο ίδιος στον 98,4.

Ανοικτά κεφάλαια επίσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τα Χρόνια Νοσήματα και η Ψυχική Υγεία που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής όπως είπε ο κος Οικονόμου.

Στην εκδήλωση θα υπάρξουν παρεμβάσεις από Εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων και Φορέων Υγείας Κρήτης.

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας έχει μετατραπεί σε ωμή κοροϊδία για τους πολίτες. Ο υφιστάμενος αριθμός των οικογενειακών ιατρών δεν επαρκεί για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, αφού σε κάθε γιατρό αναλογούν 11 χιλιάδες πολίτες. Οι γιατροί αρνούνται να ενταχθούν στο αδιέξοδο και κρατικοδίαιτο σύστημα των ΤΟΜΥ και στη νέα προκήρυξη που τους προτείνει ο ΕΟΠΥΥ. Το φιάσκο της πολιτικής Τσίπρα στην υγεία έχει οδηγήσει σε πρόσθετη ανασφάλεια την ελληνική οικογένεια», σημειώνεται από τη ΝΟΔΕ» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News