Ηράκλειο

Τρία ακόμη χρόνια στο περίμενε... για το νέο Δικαστικό

Για εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου κάνει λόγο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ηρακλείου, ο οποίος έχει θέσει επί τάπητος το επίμαχο θέμα στη Βουλή ουκ ολίγες φορές στο πρόσφατο παρελθόν, το υπουργείο Υποδομών τον ενημέρωσε για το ότι το νέο δικαστικό μέγαρο θα κατασκευαστεί σε τουλάχιστον τρία χρόνια από σήμερα.

«Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δεν έχει τέλος, αφού, μετά από 3,5 χρόνια αδράνειας, τώρα φαίνεται ότι απαιτούνται το λιγότερο άλλα τρία χρόνια για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου, που αποτελεί ένα αναγκαίο έργο. Ύστερα από πέντε κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις για το θέμα αυτό, το υπουργείο Υποδομών με πληροφορεί πως σε τουλάχιστον τρία χρόνια από τώρα θα κατασκευαστεί το νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ηρακλειώτης βουλευτής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απάντηση που έλαβε από το αρμόδιο υπουργείο ο κ. Κεγκέρογλου, η διαδικασία ανάθεσης Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλων, για την υλοποίηση του δικαστικού μεγάρου με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προγραμματίζεται εντός τριών μηνών. Επίσης, μετά «την πάροδο έξι (6) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της ως άνω σύμβασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία επιλογής του πλέον κατάλληλου ιδιωτικού φορέα σύμπραξης που θα αναλάβει, στο πλαίσιο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, επίβλεψη, συντήρηση και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και την εμπορική εκμετάλλευσή περιορισμένων εμπορικών χώρων του δικαστικού μεγάρου».

Εξάλλου, σύμφωνα με το υπουργείο, «άμεσα πρόκειται να υλοποιηθούν σχετικές τομές στο οικόπεδο του ακινήτου, με την επίβλεψη της ΚΓ’ Εφορίας Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και εντός του καλοκαιριού θα έχει επιλυθεί οποιαδήποτε εμπλοκή».

Τέλος, το υπουργείο Υποδομών σημειώνει ότι, «μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, η κατασκευή του έργου προσδιορίζεται σε δύο (2) έτη, χωρίς άλλες καθυστερήσεις».

Η απόφαση του υπ. Υποδομών

Υπενθυμίζεται ότι τις εξελίξεις αναφορικά με το μέτωπο της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, αποκάλυψαν προ ημερών η “ΚΡΗΤΗ TV” και η “Νέα Κρήτη”, δημοσιεύοντας την υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία ανατίθεται το έργο στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ, ακόμη, ορίζεται η Διεύθυνση Κτηριακών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών ως αναθέτουσα Αρχή του έργου.

Με αφορμή την εν λόγω εξέλιξη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης εξέφρασε, προ ημερών, στη “Νέα Κρήτη” τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση του έργου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρης Ροζάκης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, τονίζοντας ότι «όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος».

Σχόλια