Ηράκλειο

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία – Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του Κρητικού φαντάρου

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την οικογένεια του 22χρονου φαντάρου από το  Ηράκλειο, ο οποίος έπεσε νεκρός χθες το πρωί στο νησί της Ρω.

Ο χαμός του συγκλονίζει την οικογένεια και τους φίλους του που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά και με αυτό τον τρόπο.

Ο άτυχος νεαρός είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με την αδελφή του και τη μητέρα του στο Ηράκλειο, με την οποία μάλιστα συνομίλησε το προηγούμενο βράδυ, χωρίς τίποτα να δείχνει ότι ήταν προβληματισμένος και πολύ περισσότερο ότι ήταν αποφασισμένος για το απονενοημένο διάβημα.

Γι’ αυτό και η μητέρα του προσέφυγε χθες με αίτηση – δήλωση της στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ζητώντας να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, επισημαίνοντας ότι ο θάνατος του παιδιού της επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην αίτηση την οποία κατέθεσε μέσω του δικηγόρου Μανώλη Κουτσούκου που όρισε η οικογένεια  για να την εκπροσωπήσει.

Η σορός του μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του Στρατού στη Ρόδο για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής η οποία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι από τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο και την τεχνική σύμβουλο της οικογένειας του 22χρονου κ. Ελπίδα Σπανουδάκη που ταξίδεψε από το Ηράκλειο στη Ρόδο για να παραστεί στη διαδικασία.

Με βάση την επιθυμία της οικογένειας η ίδια δεν έκανε καμία αναφορά στα ευρήματα, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση θα συνταχθεί τις επόμενες εβδομάδες αφού ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις όπως τα δείγματα που έχουν ληφθεί για πυρίτιδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνταγματάρχη Μιχαήλ Ψαρομιχαλάκη, «από τις μέχρι και χθες έρευνες δεν είχε γίνει γνωστός ο λόγος της αυτοχειρίας, ενώ δεν είχε βρεθεί κάποιο σημείωμα που θα εξηγούσε το τι ώθησε τον 22χρονο στην αυτοκτονία. Η πρώτη εικόνα που έχουμε από το διοικητή της μονάδας του, δεν φαινόταν να αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή να είχε περίεργη ή προβληματική συμπεριφορά».

Συγγενείς του 22χρονου που πήγαν στη Ρόδο συνοδεύουν τη σορό του πίσω στο Ηράκλειο όπου αναμένεται να γραφτεί ο επίλογος της τραγωδίας την Παρασκευή στις 11 το πρωί στον Άη Γιάννη Χωστό.

Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια μας αναφέρουν πάντως ότι ο 22χρονος πριν από περίπου ένα μήνα είχε χάσει στενό συγγενικό του πρόσωπο, τον ξάδελφο του με το οποίο είχαν μεγαλώσει μαζί και μάλιστα είχε βρεθεί στο Ηράκλειο για να παραστεί στην κηδεία.

Η απώλεια φαίνεται αν τον επηρέασε όμως όχι στο βαθμό που θα μπορούσε κανείς να  πιστέψει ότι σχεδίαζε να βάλει τέλος στη ζωή του. Επιστρέφοντας στο Καστελόριζο, αποσπάστηκε στη Ρω.

Σχόλια