Οι τουαλέτες για τη λαϊκή έφεραν... αντιδράσεις

Ηράκλειο
Οι τουαλέτες για τη λαϊκή έφεραν... αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στις Πατέλες για τις τουαλέτες που θα λειτουργούν τις μέρες της λαϊκής αγοράς.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στις Πατέλες από τουαλέτες που έκαναν την… εμφάνισή τους προ ημερών στο πάρκο της περιοχής με την «υπογραφή» του Δήμου Ηρακλείου.

Δεν πρόκειται για χημικές τουαλέτες και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να εξυπηρετούνται τουρίστες και ντόπιοι τις ημέρες της λαϊκής αγοράς, δηλαδή Πέμπτη και Σάββατο. Παρ’ όλα αυτά, έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων εδώ και μέρες από τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι δε θέλουν οι τουαλέτες να βρίσκονται σ’ αυτό το σημείο.

Η κ. Μαρία Δασκαλάκη, κάτοικος της περιοχής, μίλησε στο neakriti.gr για τις τουαλέτες και για το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων των Πατελών είναι αντίθετοι ως προς την τοποθέτησή τους στο πάρκο.

«Στο οικόπεδο Λυδάκη είναι η λαϊκή, όχι εκεί που τοποθέτησαν τις τουαλέτες. Είναι πολύ κοντά στα σπίτια, αλλά και στο πάρκο όπου καθημερινά βρίσκονται μικροί και μεγάλοι. Δεν είναι μέρος αυτό για να είναι οι τουαλέτες» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Δασκαλάκη και συνεχίζει «Υπάρχει μία εξέδρα κοντά στη λαϊκή… γιατί δεν τις βάζουν εκεί;».

Π. Ινιωτάκης: «Αναβαθμίζεται η περιοχή»!

Από την άλλη πλευρά, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Ινιωτάκης, μιλώντας στο neakriti.gr ανέφερε πως «εξετάζουμε τα παράπονα. Ωστόσο, πρόκειται για τουαλέτες που τοποθετήθηκαν εκεί πιλοτικά. Δεν είναι μόνιμη κατασκευή, οι τουαλέτες είναι μεταφερόμενες και καλαίσθητες. Είναι από τα λίγα σημεία που θα γίνει αυτό και μάλιστα υπάρχει τουαλέτα για ΑμεΑ. Με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται η περιοχή».

Την ίδια ώρα, ο κ. Ινιωτάκης τονίζει πως «οι τουαλέτες είναι συνδεδεμένες με ειδικό δίκτυο αποχέτευσης. Δεν μπορούν να μεταφερθούν οπουδήποτε, πρέπει να υπάρχουν ειδικές προδιαγραφές. Σήμερα τις συνδέσαμε και από εκεί είναι εφικτό να περνάει αποχέτευση και νερό.».

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, θα εξεταστεί το αίτημα των κατοίκων και αν διαπιστωθεί πως οι τουαλέτες δημιουργούν πρόβλημα, ο Δήμος θα πράξει αναλόγως.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News