Πληρώνονται με... δόσεις οι οικοδόμοι του έργου «Γούρνες-Χερσόνησος»

Ηράκλειο
Πληρώνονται με... δόσεις οι οικοδόμοι του έργου «Γούρνες-Χερσόνησος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό το βάρος των καταγγελιών των οικοδόμων και των κινητοποιήσεών τους, το υπουργείο Πολιτισμού (οι εν λόγω εργαζόμενοι υπάγονται με σύμβαση εργασίας απευθείας στο υπουργείο Πολιτισμού) κατέβαλε χθες, στις 4 το απόγευμα, στους λογαριασμούς των συναδέλφων τους, που εργάζονται στο έργο του ΒΟΑΚ “Γούρνες-Χερσόνησος” (οι εν λόγω εργαζόμενοι υπάγονται με σύμβαση εργασίας απευθείας στο υπουργείο Πολιτισμού), τα δεδουλευμένα τους αλλά μόνο για τον Απρίλιο. Για τον Μάιο ακόμα, ενώ σε λίγο φεύγει και ο Ιούνιος, με το ελληνικό Δημόσιο να αποδεικνύεται για το εν λόγω έργο ένας κακός εργοδότης και να “οπλίζει” και με σχετικά επιχειρήματα τους ιδιώτες εργοδότες, εκείνους που επίσης συστηματικά καθυστερούν να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων τους και οι οποίοι θα μπορούν τώρα να “δείχνουν” το υπουργείο Πολιτισμού!

Πόσο “πολιτισμικό” είναι αλήθεια αυτό που γίνεται; Χθες, συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου έδωσε στη δημοσιότητα την εξής καταγγελία: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που συνεχίζει να έχει απλήρωτους 28 συναδέλφους μας πάνω από δύο μήνες στο έργο “Γούρνες-Χερσόνησος” του ΒΟΑΚ, στο Επενδυτικό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (;).

Εδώ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο αντεργατικός ρόλος της κυβέρνησης, που ουσιαστικά είναι ο χειρότερος εργοδότης και αποκαλύπτει ότι θέλει τους εργάτες να είναι σκλάβοι. Από τη μια να δίνει εκατομμύρια στους μεγαλοεργολάβους και το κεφάλαιο, και από την άλλη να εφαρμόζει πλήρως όλους τους αντεργατικούς νόμους και να τους επεκτείνει εις βάρος των εργαζομένων, αφήνοντάς τους απλήρωτους και με μισθούς πείνας. Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θέλουν να ξανατσουλήσουν τον τροχό της δήθεν ανάπτυξης με τέτοιους πολύ χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους.

Ευθύνες έχει και η τοπική διοίκηση, που διαφημίζουν τα περίφημα “έργα” του ΕΣΠΑ αλλά δεν τους νοιάζει τι γίνεται με τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτά, και πάει να γίνει καθεστώς η απλήρωτη εργασία σε όλα τα έργα ΕΣΠΑ. Σκλάβοι στον 21 αιώνα δε θα γίνουμε. Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα»!

«Είχαμε μερικό αποτέλεσμα»

Χθες το βράδυ, σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου Γιάννη Γωνιανάκη, κατέγραψε τη θετική εξέλιξη της πληρωμής του Απριλίου.

«Απόψε τους βάλανε τα λεφτά του Απριλίου. Είχαμε λοιπόν αυτό το αποτέλεσμα, που δεν είναι καθόλου τυχαίο με την ανακοίνωση που βγάλαμε και την απόφασή μας να κάνουμε παρέμβαση στον περιφερειάρχη. Αλλά από ’κει και πέρα, ιδιαίτερα με το υπουργείο Πολιτισμού υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Η απάντηση που μας δίνουν είναι ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού να προχωρήσει τις διαδικασίες πληρωμής τους και κάτι τέτοια. Εμείς όλα αυτά τα θεωρούμε εκ του πονηρού»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News