Ηράκλειο

Tι έδειξε η αυτοψία για το θολό νερό και τις κηλίδες στην Αλικαρνασσό;

Μετά το συναγερμό για τη δυσοσμία και το φόβο για λύματα, πραγαμτοποιήθηκε αυτοψία στο σημείο.

Τα θολά νερά, η έντονη δυσοσμία και οι κηλίδες που σχηματίστηκαν στην παραλιακή ζώνη της Νέας Αλικαρνασσού προκάλεσαν έντονη ανησυχία και κινητοποίησαν τους κατοίκους οι οποίοι φοβήθηκαν ότι πρόκειται για λύματα.

Σε απόσταση αναπνοής από το σημείο όπου ψαρεύουν πολίτες και άλλοι κάνουν τις βόλτες και τις βουτιές τους, εντοπίστηκαν τα βρόμικα νερά με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Εντοπίστηκαν ακάθαρτα νερά

Στο σημείο μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Ηρακλείου το οποίο πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο εντόπισε ακάθαρτα νερά στη βραχώδη ακτή ωστόσο το πρόβλημα ήταν μικρής έκτασης και δεν δημιουργήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Παράλληλα οι άνεμοι βοήθησαν ώστε να αυτοδιαλυθεί ποσότητα ακάθαρτων νερών που μπορεί να κατέληξε στη θάλασσα. Ευτυχώς όπως επισημάνθηκε το πρόβλημα δεν εμπνέει ανησυχία ωστόσο βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση επανεμφάνισης του προβλήματος.

Οι καταγγελίες όμως ήταν συγκεκριμένες και άκρως ανησυχητικές αφού τα ακάθαρτα νερά εντοπίστηκαν δίπλα σε σωλήνα. Όπως κατήγγειλε κάτοικος στο neakriti.gr «Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο και όλοι έχουν ανησυχήσει. Δεν είναι μόνο βρόμικο το νερό δίπλα σε σωλήνα, αλλά υπάρχει και έντονη δυσοσμία, σαν να πρόκειται για λύματα».

Πολλά τα ερωτηματικά

Εκείνο που προκάλεσε όμως ακόμη πιο έντονο προβληματισμό είναι ότι δεν εντοπίστηκε η πηγή του κακού. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιο βυτίο να εναπόθεσε τα βρόμικα νερά στο σημείο ή να προέρχονται από το σωλήνα. Ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν χωρίς απαντήσεις και οι κάτοικοι αγωνιούν μήπως δουν και πάλι τα καφέ νερά να εμφανίζονται στην παραλιακή ζώνη της Αλικαρνασσού, κάνοντας λόγο για κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Όπως λένε οι κάτοικοι, αν οι ίδιοι οι Κρητικοί δεν προστατεύσουν τις ειδυλλιακές παραλίες, τις όμορφες ακτές και τα καταγάλανα νερά μας, τότε κανείς άλλος δεν θα το πράξει…

 

 

 

Σχόλια