Ηράκλειο

Τίμησαν τον Φώτη Καφάτο στο Τμήμα Βιολογίας του ΠΚ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης , η εκδήλωση μετονομασίας του κτηρίου του τμήματος Βιολογίας σε κτήριο “Φώτης Καφάτος”.

Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας, ο Μηνάς Καφάτος αδελφός του Φώτη Καφάτου, ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, φορείς και φοιτητές.

«Είναι εκδήλωση μνήμης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στον κορυφαίο ερευνητή στον αείμνηστο Φώτη Καφάτο» είπε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας καλωσορίζοντας τον Περιφερειάρχη και όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ενώ για την ζωή και την σημαντικότητα του έργου, της προσφοράς του Φώτη Καφάτου μίλησαν ο Αντιπρύτανης Γιάννης Καρακάσης, ο Καθηγητής Μιχάλης Παυλίδης, η καθηγήτρια Δέσποινα Αλεξανδράκη.

Στ. Αρναουτάκης: Πολυσήμαντο το έργο και πολύτιμη η προφορά του Φώτη Καφάτου που πρόβαλε διεθνώς την Κρήτη, την χώρα μας

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Πρύτανη στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, στο τμήμα Βιολογίας για την οργάνωση της εκδήλωσης μνήμης και απόδοσης  τιμής στον κορυφαίο Πανεπιστημιακό δάσκαλο-Ερευνητή, προσθέτοντας: «Ο Φώτης Καφάτος διακρίθηκε διεθνώς για το πολυσήμαντο έργο του και την πολύτιμη  προσφορά του στην επιστήμη ως Ακαδημαϊκός δάσκαλος και ερευνητής. Τιμήθηκε με Ανώτερες και Ανώτατες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ προέβαλλε διεθνώς την Κρήτη και γενικότερα την χώρα μας». Ο κ Αρναουτάκης επίσης στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης είχε συνάντηση με τον Μηνά Καφάτο ο οποίος δώρισε βιβλίο στον Περιφερειάρχη με την ιδιόχειρη αφιέρωση: «κε. Αρναουτάκη με εκτίμηση και σεβασμό για το έργο που έχετε φτιάξει και γι’ αυτό που θα φτιάξετε».

Σχόλια