Ανυπεράσπιστα ζώα πέφτουν θύματα ακραίας βίας

Ηράκλειο
Ανυπεράσπιστα ζώα πέφτουν θύματα ακραίας βίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ανάγκη διορισμού κτηνιάτρων - πραγματογνωμόνων σε κάθε περίπτωση καταγγελίας κακοποίησης ζώων για την ορθή διερεύνηση κάθε περιστατικού, επικεντρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία του κτηνιατρικού Συλλόγου.

Πίσω από κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου κρύβονται άνθρωποι που υποφέρουν, όπως επισημαίνουν οι κτηνίατροι που γίνονται καθημερινά αποδέκτες των συνεπειών ακραίας βίας σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη σωστής και πολύπλευρης διερεύνησης κάθε καταγγελίας.

Παρουσιάζοντας το ψυχολογικό προφίλ του δράστη τέτοιων ενεργειών που έχουν μελετηθεί στην Ελλάδα ο καθηγητής Δημήτριος Δούκας από το τμήμα κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επεσήμανε την ανάγκη διερεύνησης κάθε περιστατικού τόσο από την αστυνομία όσο και τις κοινωνικές υπηρεσίες

Στο πλαίσιο της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο κτηνιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, με στόχο την ενημέρωση των μελών του, όσο των αστυνομικών και δικαστικών αρχών. Επισημάνθηκε η ανάγκη διορισμού πραγματογνώμονα κτηνιάτρου για τη διερεύνηση κάθε αντίστοιχου περιστατικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News