Τούνελ, ανισόπεδοι κόμβοι, κοιλαδογέφυρες - Σε έργο «πνοή» στην Κρήτη ο Σπίρτζης

Ηράκλειο
Τούνελ, ανισόπεδοι κόμβοι, κοιλαδογέφυρες - Σε έργο «πνοή» στην Κρήτη ο Σπίρτζης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέβαιος ότι τα χρονοδιαγράμματα αποπεράτωσης του οδικού άξονα Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά θα τηρηθούν εμφανίστηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία ώστε να διαπιστώσει σε ποια φάση βρίσκονται οι εργασίες, που όπως είπε πρέπει να επιταχυνθούν.

Μαζί με κυβερνητικούς βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και τους δημάρχους Φαιστού και Γόρτυνας, ο Υπουργός περιηγήθηκε στα 8 από τα 16 χιλιόμετρα του έργου τα οποία περιλαμβάνουν τούνελ, ανισόπεδους κόμβους και κοιλαδογέφυρες.

Ο κύριος Σπίρτζης που με την επίσκεψή του στη Μεσαρά ολοκλήρωσε την δεύτερη μέσα σε 10 ημέρες κάθόδο του στην Κρήτη ενημερώθηκε για τα προβλήματα και την συνολική πορεία του έργου το οποίο θεωρείται από τα πιο δύσκολα τμήματα του άξονα Ηράκλειο-Μεσαρά, καθώς η έντονη γεωλογική αστάθεια προκαλεί κατολισθήσεις στα πρανή που απαιτούν ειδική τεχνική αντιμετώπισης.

Όπως δήλωσε και ο διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ Φώτης Καζάζης, υπάρχουν αστοχίες στις μελέτες του έργου το οποίο δεν έχει προσεγγιστεί σωστά ούτε από περιβαλλοντικής άποψης, ωστόσο ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί έστω και οριακά.

Ο χρόνος περάτωσης του έργου τοποθετείται στα τέλη Απριλίου του 2019 , ενώ ο δρόμος αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία τον ερχόμενο Μάρτιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News