Εικόνες «βιβλικής καταστροφής» στην Καρκαδιώτισσα: Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά του

Ηράκλειο
Εικόνες «βιβλικής καταστροφής» στην Καρκαδιώτισσα: Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντρομοι οι κάτοικοι του χωριού, αντίκρυσαν τις περιουσίες τους κατεστραμμένες - Σοκάρουν οι περιγραφές

Ολόκληρο το χωριό «σάρωσε» στο πέρασμα του ο ανεμοστρόβιλος που σημειώθηκε πριν από - περίπου - μία εβδομάδα στο χωριό Καρκαδιώτισσα, στο Ηράκλειο.

Περιουσίες κατεστραμμένες ολοσχερώς, ζημιές σε καλλιέργειες, δέντρα και οικοδομήματα, λαμαρίνες πεταμένες σε χωράφια, στέγες ανύπαρκτες, τούβλα και δοκάρια σκορπισμένα σε κάθε σημείο του χωριού: Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Καρκαδιώτισσας, μετά τον ανεμοστρόβιλο που σημειώθηκε στο χωριό το Σάββατο 16 Ιουνίου.

Η περιγραφή κατοίκου του χωριού, στο neakriti.gr, ο οποίος την ώρα που ξέσπασε ο ανεμοστρόβιλος, βρισκόταν σε ύψωμα, σοκάρει: «Έβλεπα το χωριό από ψηλά και ξαφνικά, μέσα σε δευτερόλεπτα, είδα τον ανεμοστρόβιλο να ‘μπαίνει’ στο χωριό, να ‘σηκώνει’ στον αέρα λαμαρίνες, δοκάρια, τούβλα και ό,τι άλλο έβρισκε και ύστερα να ‘φεύγει’. Ήταν ένα φοβερό πράγμα!».

Δεν είναι υπερβολή να γίνεται λόγος για τεράστιες ζημιές στις περιουσίες πολλών από τους κατοίκους του χωριού, μιας και οι εικόνες που απέστειλε πληγείσα οικογένεια στο neakriti.gr, δείχνουν μόλις ένα μέρος των καταστροφών.

Σύμφωνα με τη μητέρα της οικογένειας και κάτοικο του χωριού, ο ανεμοστρόβιλος «σήκωσε» τη σκεπή του στάβλου που διατηρούσαν, ενώ προκάλεσε και σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Μάλιστα, όπως σχολίασε η ίδια, πέρα από αυτόν της οικογενείας της, τη μεγαλύτερη καταστροφή υπέστησαν οι στάβλοι της περιοχής, καθώς ακόμη 2 με 3 αντιμετωπίζουν παρεμφερείς ζημιές με αυτόν των φωτογραφιών.

Ακόμη, σύμφωνα με την κάτοικο του χωριού, τεράστιες είναι οι ζημιές που υπέστησαν 2 συγκεκριμένα σπίτια στην περιοχή, ενώ μικροζημιές σημειώθηκαν και στις υπόλοιπες κατοικίες και τα μπαλκόνια.

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Ευτύχημα, μέσα σε όλα αυτά, αποτελεί το γεγονός ότι, παρόλο που ο ανεμοστρόβιλος σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που αφηγήθηκε στο neakriti.gr η μητέρα της οικογένειας: «Ευτυχώς που, λίγα λεπτά πριν ξεσπάσει ο ανεμοστρόβιλος, φώναξα τα παιδιά μου, που έπαιζαν στο μπαλκόνι του σπιτιού, να μπουν μέσα…».

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το ισχυρό φυσικό φαινόμενο, προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, αναφορικά με τις οποίες μένει να δούμε εάν οι πληγέντες θα αποζημιωθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News