Δεν... σηκώνουν "κεφάλι" μέχρι η Αμμουδάρα να ξεφορτωθεί τους τόνους καλαμιών

Κρήτη
Δεν... σηκώνουν "κεφάλι" μέχρι η Αμμουδάρα να ξεφορτωθεί τους τόνους καλαμιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αδιάκοπους ρυθμούς συνεχίζεται στην παραλία της Αμμουδάρας η μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού από την τεράστια ποσότητα καλαμιών που «πλημμύρισαν» 6,5 χιλιόμετρα ακτής , προκαλώντας μια άσχημη εικόνα στους λουόμενους ,σε ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες.

Η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου έχει αναλάβει τον καθαρισμό της παραλίας και όπως εκτιμάται θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμμαχος τους πάντως φαίνεται να είναι και ο καιρός αφού οι βοριάδες που πνέουν σήμερα, κατέστησαν για πολλούς απαγορευτικό το μπάνιο στην θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρωτοφανείς εικόνες έγιναν αντιληπτές από τους κατοίκους την περασμένη Πέμπτη που δεν πίστευαν στο θέαμα που αντίκριζαν. Μία ακτή περίπου 6,5 χιλιομέτρων «παραδομένη» στα καλάμια και σε φερτά υλικα, με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να μην μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου.

Όπως λένε οι κάτοικοι, άνθρωποι που θέλησαν να μπουν στη θάλασσα το απέφυγαν, ενώ οι πιο τολμηροί μπήκαν με δυσκολία. Υπήρχαν βέβαια και τουρίστες που βλέποντας την παραλία να έχει… πλημμυρίσει από καλάμια … έφυγαν απογοητευμένοι.

Απάντηση για το πρωτοφανές φαινόμενο, έδωσε η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου αποδίδοντας το φαινόμενο της… αποκαλυπτικής εικόνας που καταγράφηκε στην Αμμουδάρα , στην κακοκαιρία που είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα και με τον Δήμαρχο κ. Μαμουλάκη, τόνοι καλαμιών, μέσω του Γαζανού ποταμού να μεταφερθούν στην παραλία.

Δείτε το χαρακτηριστικό video που ανέβασε στην σελίδα του ο κ.Κοτσυφός,πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γαζίου αναφέροντας χαρακτηριστικά: Ο καθαρισμός της παραλίας Αμμουδαρας συνεχίζεται, μέχρι να καθαριστεί όλη η παραλία από τα καλάμια,παλέτες,κορμούς δέντρων κ.τ.λ. που η πρόσφατη νεροποντή 'κατέβασε' από τα ποτάμια.Εδώ με τον Αντιδήμαρχο Τέχν.Υπηρεσιων μέχρι να καθαριστούν οι παραλίες μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News