Λαμπρά εγκαίνια για το «στολίδι» του ΚΤΕΛ

Ηράκλειο
Λαμπρά εγκαίνια για το «στολίδι» του ΚΤΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε το ολοκαίνουριο ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου.

Ένα πραγματικό στολίδι αρχιτεκτονικής, αισθητικής, λειτουργικότητας και καινοτομίας εγκαινιάστηκε απόψε στο Ηράκλειο!

Ο λόγος για τον νέο υπερσύγχρονο επιβατικό σταθμό του Yπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, στο ιστορικό κτήριο του πρώην “Αθηνά”, ο οποίος και εγκαινιάστηκε στις 8 το βράδυ σε μια πανηγυρική εκδήλωση. 

Αναμφίβολα τα σημερινά εγκαίνια στο πρώην “Αθηνά” είναι μια ξεχωριστή στιγμή όχι μόνο για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και το επιβατικό κοινό, αλλά για το ίδιο το Ηράκλειο και την Κρήτη.

Δεν πρόκειται άλλωστε απλώς για ένα νέο επιβατικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων που ανεβάζει άρδην το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο έργο αξιοποίησης ενός ιστορικού βιομηχανικού κτηρίου, που έχει γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία της πόλης, και για έναν χώρο που εμφανίζει προοπτικές αξιοποίησης σε μια ευρεία γκάμα δράσεων.

Με την πρώτη ματιά άλλωστε κιόλας, μπορεί ο απλός επισκέπτης να αντιληφθεί την αισθητική ομορφιά, τον σεβασμό στη φυσιογνωμία του χώρου, αλλά και τη λειτουργικότητα του έργου που έγινε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Στόχος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι μέσα από το νέο επιβατικό σταθμό να προβάλλονται και να αναδεικνύονται τα τοπικά προϊόντα, καθώς και να παρέχεται η δυνατότητα δράσεων πολιτισμού - και όχι μόνο - στις νέες εγκαταστάσεις.

Ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ κατασκευάστηκε σε έκταση εννέα στρεμμάτων και περιλαμβάνει 15 τέρμιναλ άφιξης-αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, κυλικείο, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Ο νέος σταθμός, στο πρώην κτίριο “Αθηνά”, που αγοράστηκε από το ΚΤΕΛ, αποτελεί ένα πρότυπο χώρο, όπου ο επισκέπτης-επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει high tech υπηρεσίες.

Το ακίνητο έχει έκταση εννέα στρεμμάτων, με το 1/3 της έκτασης του συγκροτήματος να καλύπτει τις ανάγκες του υπερσύγχρονου επιβατικού σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ακόμη, στην έκταση υπάρχουν 15 τέρμιναλ άφιξης-αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και διάφορα καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί και για το κομμάτι του τουρισμού και της διασύνδεσης με την τοπική παραγωγή.

Μεθαύριο Κυριακή η μεταφορά

Εντωμεταξύ, δύο ημέρες μετά τα εγκαίνια, δηλαδή μεθαύριο Κυριακή 24 Ιουνίου, θα γίνει και πρακτικά η μεταφορά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από τον παλιό χώρο στο λιμάνι στο “Αθηνά”. Το γνωστοποίησε η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της: «Σας ενημερώνουμε ότι, από την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, ο υπεραστικός σταθμός ΚΤΕΛ στο λιμάνι Ηρακλείου μεταφέρεται στον νέο υπεραστικό σταθμό “Αθηνά”.

Παρακαλούνται οι επιβάτες όλων των δρομολογίων που εξυπηρετούνται από τον σταθμό του ΚΤΕΛ στο λιμάνι να προσέρχονται από την ανωτέρω ημερομηνία στον νέο υπεραστικό επιβατικό σταθμό “Αθηνά”».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News