Φέρνει... γκρίνια η λειψυδρία στην Ιεράπετρα

Ηράκλειο
Φέρνει... γκρίνια η λειψυδρία στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, θεωρώντας υποχρέωση του να δώσει εξηγήσεις στα 6.500 μέλη του για όλα εκείνα που αναφέρθηκαν και διαδραματίστηκαν στις 13 & 19-06-2018, κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του προεδρείου του Οργανισμού από την τελευταία μονοθεματική συνεδρίαση για τη λειψυδρία, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι:

1) Ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, δεν προτίθεται και δεν επιδιώκει να αντιπαρατίθεται με τη Δημοτική Αρχή , με την οποία επιθυμεί να έχει σοβαρή και εποικοδομητική συνεργασία, για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας και των συνεπειών που έχει στην τοπική οικονομία όταν μάλιστα η πιθανότητα να οξυνθεί το πρόβλημα αυτό είναι μεγάλη στο μέλλον.

2) Θεωρεί ότι η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Αντ. Πετρά στο δημοτικό συμβούλιο, με όσους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ανέφερε εναντίον της Διοίκησης του ΤΟΕΒ, είναι τουλάχιστον ατυχής, και αδικεί τόσο τον ίδιο όσο και την δημοτική παράταξη που ανήκει. Και αυτό γιατί δεν περιείχε, προτάσεις για την λύση του προβλήματος της λειψυδρίας, που βασανίζει την τοπική κοινωνία, αλλά και για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των υπεύθυνων  φορέων και Αρχών που έχουν την ευθύνη για το θέμα αυτό.                                       

Η τοποθέτησή του περισσότερο αφορούσε την άρνησή του να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Οργανισμού που μάλλον δεν του είναι αρεστή.                                                                                  

3) Η πρακτική αυτή είναι πολύ επικίνδυνη γιατί επιχειρεί να διχάσει την τοπική κοινωνία, σε μια στιγμή, μάλιστα, που απαιτείται να είμαστε όλοι ενωμένοι. Η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας που έχει την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου, οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη αυτή την κατάσταση που επιχειρείται να δημιουργηθεί και να μην επιτρέψει ξανά αυτό το επικίνδυνο ολίσθημα.

4) Είναι απαράδεκτο να δέχεται ο ΤΟΕΒ αχαρακτήριστη επίθεση γιατί έχει εκφράσει την θέση ότι η λύση της αφαλάτωσης δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Μπορεί να υπάρχουν αντεπιχειρήματα αλλά αυτά δεν ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο. Ακούστηκαν μόνο αφορισμοί και φραστικές επιθέσεις εναντίον της Διοίκησης του ΤΟΕΒ.

5) Ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας  με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι εργάζεται προς όφελος των δημοτών του Δήμου μας και επιδεικνύει διάθεση συνεργασίας και στήριξης στην Δημοτική Αρχή.                                          

Θυμίζουμε ότι αυτή η ξανά εκλεγμένη Διοίκηση του ΤΟΕΒ ενήργησε έγκαιρα και άμεσα και μόνο με τις ενδείξεις ότι θα συνεχιστεί η ανομβρία και άνοιξε μία Γεώτρηση το 2016 και άλλη μια το έτος 2017 -με τις υποδείξεις την ενεργή παρουσία και συμπαράσταση της Δ/νσης Υδάτων Κρήτης και με σύμφωνη γνώμη του Δήμου- οι οποίες έχουν κυριολεκτικά σώσει τον τόπο μας, με συνολικό κόστος μόνο 350.000 ευρώ. Η ίδια αυτή Διοίκηση του ΤΟΕΒ αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες του Δήμου έχει ανεχθεί την καθυστέρηση καταβολής προς τον ΤΟΕΒ του ποσού των 360.000€, που έχει εισπράξει από τους δημότες και δεν έχει αποδώσει στον ΤΟΕΒ.

Τι άλλο πρέπει να πράξει ο Οργανισμός για να δείξει τις καλές του προθέσεις;

6) Η θέση του ΤΟΕΒ είναι ότι αναφορικά με το νερό και τον αναγκαίο προγραμματισμό και την υλοποίησή του, απαιτείται άμεση, ισότιμη και δημιουργική συνεργασία, χωρίς σκοπιμότητες, αποκλεισμούς και «καπελώματα».

Για το λόγο αυτό, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον αποκλεισμό του Προέδρου του ΤΟΕΒ από το δικαίωμά του να τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ είχε προσκληθεί για την συζήτηση του μοναδικού θέματος που αφορούσε το νερό.

7) Προς την κατεύθυνση αυτή, τέλος, η νέα Διοίκηση του ΤΟΕΒ καλεί την Δημοτική Αρχή σε συντονισμένη και ισότιμη συνεργασία σε ό,τι αφορά το πρόβλημα αντιμετώπισης των προβλημάτων ύδρευσης και άρδευσης, για το καλό του τόπου μας και των συμπολιτών μας.

Η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ερωτηθείς  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για τους λόγους που προκλήθηκε αυτή η παρεξήγηση που οδήγησε στην αποχώρηση από τη συνεδρίαση του προεδρείου του ΤΟΕΒ και του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, μας απάντησε ότι «επρόκειτο για μια κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα το πρόβλημα της λειψυδρίας.

Όφειλα να ακολουθήσω τη διαδικασία η οποία όριζε ότι προηγείται η εισήγηση του δημάρχου, οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων, οι δευτερολογίες τους και στο τέλος οι τοποθετήσεις των φορέων και των πολιτών.

Εκείνοι που αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι, θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να πάρουν το λόγο πριν μιλήσουν οι δημοτικές παρατάξεις και επειδή δεν τους έδωσα νωρίτερα το λόγο, τηρώντας κατά γράμμα τη διαδικασία, αποχώρησαν. Δεν έχουμε πρόβλημα συνεργασίας ούτε με τον ΤΟΕΒ, ούτε με τον Αγροτικό Σύλλογο της Ιεράπετρας», είπε ο κ. Ηλίας Νταραράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News