default-image

«Ψυχιατρική και θρησκεία» - Προσέγγιση και αποκλίσεις

Ηράκλειο
«Ψυχιατρική και θρησκεία» - Προσέγγιση και αποκλίσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση με θέμα “Ψυχιατρική και θρησκεία - Συγκλίσεις και αποκλίσεις” διοργανώνουν ο Τομέας Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Ψυχιατρική Κλινική ΠΑΓΝΗ με διευθυντή τον καθηγητή Αλέξανδρο Ν. Βγόντζα.

Εισηγήσεις θα γίνουν από τον Στέφανο Κούλη, ψυχίατρο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπευτών και διευθυντή του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Έρευνας Πάτρας, και τον πατέρα Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, εφημέριο στον Πύργο Αχαρνών-Αστερουσίων και γνωστό συγγραφέα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο “μικρό θέατρο” στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (2ο επίπεδο, είσοδος από οδό Πλαστήρα - πάρκινγκ και πρόσβαση με ασανσέρ από οδό Γιαννίκου).

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση και, διά του διαλόγου που θα αναπτυχθεί, στην καλύτερη επίγνωση των κοινών θεμάτων που συχνά αφορούν τους πολίτες και αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας με τους ιερείς και πνευματικούς. Στόχος επίσης είναι να διερευνηθούν τα θέματα που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και οδηγούν σε παρερμηνείες εκατέρωθεν.

«Η συζήτηση αυτή, που γίνεται συνήθως μόνο σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες εδώ και αρκετά χρόνια, θέλουμε να είναι τώρα ανοιχτή και ελεύθερη για το ευρύ κοινό που προβληματίζεται και πιστεύουμε ότι η παρουσία όλων μας θα εμπλουτίσει τον διάλογο», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η ημερίδα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και του Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News