Ημερίδα για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Ηράκλειο
Ημερίδα για την προστασία προσωπικών δεδομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημερίδα με θέμα “Προστασία προσωπικών δεδομένων - GDPR” διοργανώνει η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ηρακλείου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα “Καστελλάκη” στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με εισηγητές τον Νίκο Λειβαδιωτάκη, λογιστή Α’ τάξεως, πιστοποιημένο DPO, και την Καλλιόπη Τιτομιχελάκη, δικηγόρο Ηρακλείου, πιστοποιημένη DPO.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το σύνολο της πληροφόρησης που αφορά στην εφαρμογή του νέου Κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που από τον Μάιο του 2018 καθορίζεται με υποχρεωτικό χαρακτήρα για όλους τους χρήστες.

O νέος ευρωπαϊκός Κανονισμός (Ε.Ε.) 2016/679, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, εφαρμόζεται σε όλους τους οργανισμούς και επιχειρήσεις των κρατών-μελών από τις 25 Μαΐου. Ισχύει δε αυτόματα και δεν απαιτείται ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο.

Ο Γενικός Κανόνας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR θέτει νέα δεδομένα και επίπεδα ευαισθητοποίησης και ετοιμότητας των επιχειρήσεων και φορέων που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαιτεί ένα νέο επίπεδο εσωτερικής προετοιμασίας, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή ήδη από τις 25 Μαΐου φέτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News