Ηράκλειο

Μετακομίζουν δύο λαϊκές αγορές του Ηρακλείου

Που μεταφέρονται οι δυο λαϊκές αγορές σύμφωνα με την απόφαση που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

Νέες ανακατατάξεις στον χάρτη των λαϊκών αγορών του Ηρακλείου! Δύο λαϊκές αγορές, αυτές της Τρίτης στη Νέα Αλικαρνασσό και της Τετάρτης στον Μασταμπά, οδεύουν προς μετακόμιση, και ήδη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου έθεσε σε 20ήμερη δημόσια διαβούλευση τις αποφάσεις για τους νέους δρόμους φιλοξενίας των λαϊκών αγορών...


Αναλυτικότερα, σε δημόσια διαβούλευση για 20 ημέρες τίθενται μετά απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου τα εξής θέματα:
* Η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, που διεξάγεται στην περιοχή Μασταμπά, από τις οδούς Ραυτοπούλου-Παρασκευοπούλου, που χωροθετείται σήμερα, στις οδούς Σμπώκου, Πατελάρου και Πατριάρχου Φωτίου.


* Η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τρίτης, που διεξάγεται στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Αλικαρνασσού, από τις οδούς Δημοκρατίας-Καρίας στις οδούς Σταδίου και Αναγεννήσεως.


Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν, και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Λαϊκή Μασταμπά

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έθεσε υπόψη των μελών της Επιτροπής τη με αριθμ. πρωτ. 49952/14.6.2018 εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τετάρτη στην περιοχή Μασταμπά Ηρακλείου, από τις οδούς Ραυτοπούλου, Παρασκευοπούλου στις οδούς:


* Σμπώκου έως τη συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου,
* Πατελάρου από τη Σμπώκου έως το τέλος της οδού Πατελάρου και
* Πατριάρχου Φωτίου από τη λεωφόρο Ιωνίας έως την οδό Ραυτοπούλου.
Πώς φτάσαμε στην προτεινόμενη αυτή μετακόμιση για τη λαϊκή του Μασταμπά;

που τίθεται σε δημόσια διαβιούλευση
Το ιστορικό ενεργειών, ως αμέσως κατωτέρω, για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης που διεξάγεται στη περιοχή Μασταμπά του δήμου Ηρακλείου (στις οδούς Ραυτοπούλου-Παρασκευοπούλου), έχει ως εξής:
α) Με την υπ. αρ. 34/6.4.2017 απόφαση του Διαμερισματικού Συμβουλίου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, προτάθηκε η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τετάρτη από την οδό Παρασκευοπούλου στη συμβολή της οδού Παπαναστασίου & Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την αρχή της λεωφόρου Ιωνίας.
β) Στην ως άνω χωροθέτηση συμφώνησε υπό προϋποθέσεις και το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου με το υπ. αρ. πρωτ.2502/1/394 β’/19.6.2017 έγγραφό του.
γ) Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας με το υπ. αρ. πρωτ.79020/5.7.17 έγγραφό της διαπίστωσε ότι από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου διέρχεται το Αστικό ΚΤΕΛ.
δ) Στη συνέχεια το Διαμερισματικό Συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας με την υπ. αρ. 58/2017, σε ορθή επανάληψη-απόφασή του, πρότεινε τη μεταφορά τής ως άνω λαϊκής αγοράς στις παρακάτω οδούς:


- Την οδό Σμπώκου έως τη συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου,
- Την οδό Πατελάρου από τη Σμπώκου έως το τέλος της οδού Πατελάρου και
- Την οδό Πατριάρχου Φωτίου από λεωφόρο Ιωνίας έως την οδό Ραυτοπούλου.
ε) Το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, με το υπ. αρ. πρωτ. 2009/4/30-κα’/1.1.17 έγγραφό του, εκφράζει αρνητική γνώμη όσον αφορά την αμέσως ως άνω χωροθέτηση.

Λαϊκή Νέας Αλικαρνασσού

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έθεσε υπόψη των μελών της Επιτροπής τη με αριθμ. πρωτ. 49953/14.6.2018 εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Αλικαρνασσού, από τις οδούς Δημοκρατίας-Καρίας στις οδούς:


* Σταδίου (από την οδό Κ. Καριωτάκη μέχρι την οδό Μπαμπαλή) και
* Αναγεννήσεως (από την οδό Ηροδότου έως την οδό Αναπαύσεως).


Το ιστορικό ενεργειών, ως αμέσως κατωτέρω, για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τρίτης που διεξάγεται στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Αλικαρνασσού και συγκεκριμένα στις οδούς Δημοκρατίας-Καρίας, έχει ως εξής:


α) Με την υπ. αρ. 20/2017 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Αλικαρνασσού, προτάθηκε η μετακίνηση της ως άνω λαϊκής αγοράς από τις οδούς Δημοκρατίας-Καρίας στις οδούς Σταδίου (από την οδό Κ. Καριωτάκη μέχρι την οδό Μπαμπαλή) και στην οδό Αναγεννήσεως από την οδό Ηροδότου έως την οδό Αναπαύσεως.
β) Στην ως άνω χωροθέτηση δε συμφώνησε το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, προτείνοντας διαφορετική χωροθέτηση με το υπ. αρ. πρωτ. 2009/4/45-α β’/10.1.2018 έγγραφό του, το οποίο ωστόσο ήταν υπερήμερο της νόμιμης προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών κατά τις διατάξεις της παρ. 1, δεύτερο εδάφιο του άρθρου 26 του Νόμου 4497/2017, σε σχέση με το υπ. αρ. πρωτ. 150979/6.12.2017 έγγραφο της Επιτροπής που εστάλη στην ως άνω υπηρεσία στις 7/12/2017.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια