Ηράκλειο

Παρέμβαση για τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση

Θα γίνει σε κεντρικό επίπεδο, ξέρω τις συνθήκες που εργάζονται, λέει στον 98,4 ο Χάρης Μαμουλάκης

Την παρέμβαση του Δήμου Ηρακλείου ζήτησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για την προστασία των εργαζόμενων στη μονάδα ανακύκλωσης.

Ενδεικτικά αναφέρουν: «Στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, εκείνοι που κάνουν την επεξεργασία των απορριμμάτων, δηλαδή οι εργαζόμενοι, αναγκάζονται κάθε τόσο σε κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας, επειδή ο εργολάβος δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και κινδυνεύουν να σακατευτούν, έχοντας φτάσει τα 6 εργατικά ατυχήματα στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου το προηγούμενο χρόνο, αλλά και ακόμη επειδή ούτε η μισθοδοσία τους δεν καταβάλλεται στην ώρα της.
«Θα γίνει η παρέμβαση και μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο, καθώς γνωρίζω ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι» ήταν η απάντηση του Αντιδημάρχου Χάρη Μαμουλάκη στον 98,4.
Αναφορικά με την ανακύκλωση και  τη χρήση πλαστικής σακούλας τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν πως οι εισπράξεις από το «περιβαλλοντικό τέλος» στην πλαστική σακούλα το πρώτο τρίμηνο εφαρμογής του μέτρου έφθασαν στα 6 εκατομμύρια ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του 2018.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια