«Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις» στο ΕΚΗ

Ηράκλειο
«Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις» στο ΕΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Δευτέρα,25 Ιουν 2018, 18:00
Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων διοργανώνουν ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών εσπερίδα στις 25/06/2018 και ώρα 6μμ με θέμα ‘’Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις’’, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Λεωφόρος Δημοκρατίας 10.

Η χρήση εξαρτησιογόνων ή ψυχοδραστικών ουσιών εμφανίζεται πρώιμα στην ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών. Σήμερα, η χρήση, ή κατάχρηση ουσιών και η εξάρτηση από αυτές έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αποτελεί φαινόμενο επιβαρυντικό και βλαβερό, τόσο για τις κοινωνίες, όσο και για τα μέλη τους.

Εκτός από τις εξαρτησιογόνες ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ, κ.α) πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια, σε μία εποχή κρίσης, εκδηλώνονται εξαρτητικές συμπεριφορές όπως η ενασχόληση με τα (τυχερά παιχνίδια, το διαδίκτυο κ.α.), οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις και τεράστιο οικονομικό, ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος τόσο για τα ίδια τα άτομα και τις οικογένειές τους όσο και για τις επιχειρήσεις – οργανισμούς που τα απασχολούν αλλά και την ευρύτερη κοινότητα. 

Όλες αυτές οι εξαρτήσεις είναι γύρω μας, δίπλα μας και κάποιες φορές μέσα στη δική μας ζωή. Αντί να γυρνάμε την πλάτη από φόβο, οφείλουμε να τις γνωρίσουμε, να τις αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, τους εαυτούς μας, την κοινωνία μας, να προστατεύσουμε, να προλάβουμε να υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται εξαιτίας τους. Να σταθούμε πλάι τους με ανθρωπιά αναλαμβάνοντας την προσωπική και κοινωνική μας ευθύνη ως πολίτες. 

Να μπούμε στη θέση τους, να τους καταλάβουμε, να τους δώσουμε τις ευκαιρίες που χρειάζονται για μια καλύτερη ζωή.

Ας αποδεχθούμε τις δυσκολίες μας, τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, μια και αυτή είναι η προϋπόθεση για να αλλάξουμε ουσιαστικά την κοινωνία μας, να βελτιώσουμε τη ζωή μας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εσπερίδας:

17.30 – 18.00 Προσέλευση

Συντονισμός : κ. Καριωτάκη Μαίρη, Δημοσιογράφος

18.00 – 18.30 Καλωσόρισμα:

κ. Βοργιάς Στέλιος, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

κ. Σκουλάς Μιχάηλ, Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Χαιρετισμοί:

κ. Γαλήνας Αθανάσιος, Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρ.

κ. Βρέντζου Θεανώ, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής

κ. Καναβάκη Μαρία, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Η.

κ. Αλιφιεράκης Εμμ., Πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου 

κ. Λεκάκης Χαράλαμπος, Πρόεδρος ΟΕΒΕΝΗ

18.30 – 19.00 κ.Καρακιουλάφη Χριστίνα Επίκουρος Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης: «Η εργασία ως πηγή οδύνης σε συνθήκες οικονομικής ανασφάλειας και εργασιακής επισφάλειας». 

19.00 – 19.30 κ. Καρανδινός Εμμ. Διοικητής Τμ. Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου: « Ο ρόλος και η προσέγγιση της ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα των ναρκωτικών».

19.30 – 20.00 κ. Σμυρνάκη Μαρία , Ψυχολόγος, PhD, Υπεύθυνη Ανοικτής Δομής Υποστήριξης ΚΕΘΕΑ Αριάδνη: «Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις: ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγος, συνταγογραφούμενα»

20.00 - 20.30 κ.Παπαδάκη Αργυρώ, Ψυχολόγος, MSc, Θεραπευτικό Προσωπικό ΚΕΘΕΑ Αριάδνη: «Εργαζόμενοι και διαδίκτυο»

20.30 – 21.00 κ.Λιοδάκη Αθηνά, Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη Τμήματος Έρευνας και Τεκμηρίωσης ΚΕΘΕΑ Αριάδνη: «Κοινωνικά - δημογραφικά χαρακτηριστικά εργαζομένων που ζήτησαν βοήθεια από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη για θέματα εξαρτήσεων»

21.00 – 21.30 Συμπεράσματα Εσπερίδας 

Προτεινόμενες μελλοντικές δράσεις

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News