default-image

Οδός Θεόδωρου Βασιλάκη σύντομα στο Ηράκλειο!

Ηράκλειο
Οδός Θεόδωρου Βασιλάκη σύντομα στο Ηράκλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο θα τιμήσει τον Θεόδωρο Βασιλάκη! Το όνομα του πρόσφατα εκλειπόντος σπουδαίου συμπατριώτη μας επιχειρηματία Θεόδωρου Βασιλάκη θα δώσει ο δήμος Ηρακλείου σε δρόμο της πόλης που θα επιλεγεί προσεχώς μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες.

Τη σχετική πρωτοβουλία για την ονοματοδοσία προς τιμήν του αείμνηστου ιδρυτή της Aegean Airlines είχε η μείζων αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη, η πρόταση της οποίας έγινε αποδεκτή σήμερα  από το δημοτικό  συμβούλιο.

Ο επικεφαλής Γιάννης Κουράκης και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης των "Ανοιχτών Οριζόντων" είχαν καταθέσει προ λίγου καιρού σχετική πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα του Θεόδωρου Βασιλάκη, ώστε το Ηράκλειο να τιμήσει έναν διακεκριμένο επιχειρηματία που διακρίθηκε για το ήθος του και πρόσφερε πολλά στον τουρισμό, στην ανάπτυξη και στη οικονομία της Κρήτης αλλά και συνολικά της Ελλάδος.

Παίρνοντας το λόγο στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κουράκης υπενθύμισε τη πρόταση που είχε καταθέσει η παράταξη του και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να την εγκρίνει.

Σύμφωνος δήλωσε ο  δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος ανέφερε:

«Ασφαλώς συμφωνούμε. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από πλευράς δημοτικής αρχής. Ο εκλειπών ήταν ένας σεμνός άνθρωπος και διακεκριμένος επιχειρηματίας».

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε λοιπόν τη πρόταση και πλέον θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος δρόμος που θα πάρει το όνομα του κ. Βασιλάκη.

Καύση νεκρών

Με "βολές", αιχμές και πολιτικές αντιπαραθέσεις πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο η χωροθέτηση του πολυσυζητημένου αποτεφρωτηρίου.

Το σώμα άναψε το πράσινο φως για τη χωροθέτηση αποτεφρωτηρίου σε δημοτικό ακίνητο έκτασης 45 στρεμμάτων εντός της Ν. Αλικαρνασσού.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Ψήφισε λευκό η μείζων αντιπολίτευση, με μια επιμέρους διαφοροποίηση, αυτή του δημοτικού συμβούλου και πρώην δημάρχου Ν. Αλικαρνασσού Βαγγέλη Σισσαμάκη ο οποίος καταψήφισε, θεωρώντας πως η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη από διάφορες δραστηριότητες και δεν σηκώνει άλλες "οχλήσεις".

Λευκό ψήφισε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος της Άμεσης Δημοκρατίας Λεωνίδας Ζαμπετάκης.

Υπερψήφισαν οι παρατάξεις των "Ενεργών Πολιτών" και της Άμεσης Δημοκρατίας, με τους επικεφαλής τους να εξαπολύουν ωστόσο αιχμές κατά των χειρισμών της Λότζια. Ο Ηλίας Λυγερός κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι τραβάει σε μάκρος τις διαδικασίες, ότι ροκανίζει εσκεμμένα το χρόνο ώστε να πετάξει τη μπάλα στην επόμενη δημοτική αρχή.

Τις  "βολές" αντέκρουσαν ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών που υποστήριξαν ότι το Ηράκλειο είναι πιο μπροστά  στο θέμα της καύσης νεκρών από άλλες πόλεις , όπως η Πάτρα και η Αθήνα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News