default-image

Νέα χαλαζόπτωση «αποτέλειωσε» τα αμπέλια

Ηράκλειο
Νέα χαλαζόπτωση «αποτέλειωσε» τα αμπέλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια νέα χαλαζόπτωση στην περιοχή των Δαφνών ήρθε να προκαλέσει ζημιές στην παραγωγή των σταφυλιών.

“Πληγές” για τα σταφύλια, πότισμα σε άλλες περιοχές και απλά μερικές ψιχάλες στις περισσότερες... Έτσι περιγράφουν οι αγρότες, και κυρίως οι αμπελουργοί, που είτε πλήττονται είτε ωφελούνται περισσότερο από τον “Μίνωα”, τις συνθήκες που επικράτησαν και χθες, από ψιχάλες, βροχές ήπιες έως και εντονότερες, και χαλαζόπτωση που έπεσε σε αμπελουργικά και ελαιοπαραγωγικά χωριά του νομού Ηρακλείου. Οι πιο δυσαρεστημένοι αμπελουργοί είναι εκείνοι στις Δαφνές, καθώς, μετά τη χαλαζόπτωση της περασμένης Πέμπτης, μια νέα χαλαζόπτωση έπληξε χθες το απόγευμα, γύρω στις 4, τις καλλιέργειές τους. Ήδη έχουν καταγραφεί οι πρώτες ζημιές από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ που θα πρέπει τώρα να επιστρέψουν στην περιοχή μετά τη νέα χαλαζόπτωση!

«Ο “Μίνωας” δεν είπε ακόμη την... τελευταία του κουβέντα για την Κρήτη» έγραφε χθες το neakriti.gr και επιβεβαιώθηκε πλήρως. Ως γνωστόν, η επέλαση του “Μίνωα” στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα καλά κρατεί, με έντονα καιρικά φαινόμενα να εκδηλώνονται και ως επί το πλείστον καταιγίδες και βροχοπτώσεις.

Μάλιστα, ενώ από αργά το βράδυ χθες ο καιρός είχε αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση σε αρκετές περιοχές, εντούτοις στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα ο “Μίνωας” φαίνεται πως θα παραμείνει και θα επιμείνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News