Αυτό είναι το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο της Thomas Cook στη Χερσόνησο

Ηράκλειο
Αυτό είναι το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο της Thomas Cook στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ειπώθηκε για τον ελληνικό τουρισμό στη Συνέντευξη Τύπου της Έλενας Κουντουρά και του Peter Frankhauser

Συνέντευξη Τύπου από την Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά και του CEO της εταιρείας, κ. Peter Frankhauser, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Cook’ s Club Hersonissos της Thomas Cook στη Χερσόνησο.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, τόσο η Έλενα Κουντουρά, όσο και ο Peter Frankhauser, εξήραν την εξαιρετική και ταυτόχρονα αποτελεσματική σχέση της Ελλάδας με την Thomas Cook, τα τελευταία χρόνια, με τον εκπρόσωπο του κορυφαίου tour operator να αποδίδει τα εύσημα για την επιτυχημένη συνεργασία στην Υπουργό, Έλενα Κουντουρά.

Όπως είπε ο Peter Frankhauser, υπάρχει μία ισχυρή σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της Thomas Cook τα τελευταία 149 χρόνια, ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως «δεν έχουμε ξαναδεί πιο αποτελεσματική Υπουργό Τουρισμού, τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο ίδιος, παρά τα εύσημα στην κ. Κουντουρά, ζήτησε στήριξη από την Ελληνική Κυβέρνηση ώστε η Thomas Cook να έχει ισότιμη αντιμετώπιση με τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα, ζήτησε να βελτιωθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι υποδομές σε αεροδρόμιο και οδικό δίκτυο.

Ενδεικτικό της πρόθεσης του κορυφαίου tour operator να επενδύσει στη χώρα μας και ειδικότερα στην Κρήτη είναι η δημιουργία δύο ολοκαίνουριων ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ξενοδοχείο στη Χερσόνησο, του οποίου τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα, αλλά και για ένα δεύτερο ξενοδοχείο στα Χανιά, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, ο κ. Peter Frankhauser δήλωσε ότι στην Ελλάδα γίνονται επενδύσεις από την Thomas Cook, ύψους 120 με 150 εκατομμυρίων ευρώ, ετησίως.

Από την πλευρά της, η κ. Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε και εκείνη στη δυνατή σχέση που έχει «χτίσει» η Ελλάδα με την Thomas Cook. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η Thomas Cook αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού. Είναι ενδεικτικό ότι στο 25% της φετινής αύξηση στον τουρισμό, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η Thomas Cook, η οποία και έχει ως στόχο να διοχετεύσει στη χώρα μας 3 εκατομμύρια τουρίστες μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν.». Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η Thomas Cook έχει διοχετεύσει στην Ελλάδα 2.300.000 τουρίστες για το καλοκαίρι του 2018.

Πάντως, τόσο η Υπουργός Τουρισμού, όσο και ο CEO του κορυφαίου tour operator, συμφώνησαν ότι κύριο μέλημά τους είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με σκοπό την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο.

Δείτε τις φωτογραφίες από το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο της Thomas Cook:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News