«Καμπάνα» 4 ετών στον μπάρμαν για το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου  

Ηράκλειο
«Καμπάνα» 4 ετών στον μπάρμαν για το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε σήμερα Τρίτη η υπόθεση θανάτου ενός 18χρονου τουρίστα, ο οποίος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, στο Σίσι Λασιθίου, στις αρχές Αυγούστου του 2015.

Νωρίτερα σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών έναν 26χρονο -σήμερα- Βρετανό, ο οποίος - όπως διαπιστώθηκε - είχε χτυπήσει τον άτυχο 18χρονο, λίγες ώρες πριν εκείνος ξεψυχήσει, κατά τη διάρκεια διένεξης στα Μάλια Ηρακλείου.

Ο 26χρονος μπάρμαν κρίθηκε σήμερα ένοχος για την πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Ωστόσο, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Σημειώνεται ότι η ποινή που επιβλήθηκε στο νεαρό Βρετανό, ανεστάλη επί τριετία υπό τον όρο να μην προσεγγίζει την οικογένεια του αδικοχαμένου 18χρονου.

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου του 2015. Ο κατηγορούμενος διέσχιζε κεντρικό δρόμο των Μαλίων, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο μαζί με φίλες του.

Ο 18χρονος μαζί με ένα φίλο του φέρονται να περπατούσαν στη μέση του δρόμου κι ο 23χρονος -τότε- άνδρας πάτησε την κόρνα του οχήματος προκειμένου εκείνοι να απομακρυνθούν.

Ακολούθησε φραστική διένεξη μεταξύ του 26χρονου και του θύματος. Ο 26χρονος χτύπησε τότε τον 18χρονο, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο τραυματισμός του νεαρού φαίνεται πως δεν έγινε αντιληπτός ούτε από την παρέα του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο δωμάτιο όπου παραθέριζε στο Σίσι, καθώς όλοι πίστεψαν ότι η αδιαθεσία που είχε, οφειλόταν στην κατανάλωση αλκοόλ.

Ωστόσο, όταν οι φίλοι του 18χρονου μετέβησαν το μεσημέρι της 6ης Αυγούστου στο δωμάτιο του, για να δουν πως είναι η υγεία του, τον αντίκρισαν νεκρό.

Αρχικά εικαζόταν ότι ο θάνατος του νεαρού επήλθε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε, ωστόσο, στη σορό του αδικοχαμένου τουρίστα φανέρωσε ότι είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν μετά από πτώση.

Η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε τότε να διερευνά την υπόθεση και δεν άργησε να προχωρήσει στη σύλληψη του 26χρονου Βρετανού.

Μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου, ο νεαρός είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τι υποστήριξε σήμερα ο 26χρονος

Όπως ανέφερε σήμερα απολογούμενος ενώπιον της Έδρας ο κατηγορούμενος, η παρεξήγηση μεταξύ του ίδιου και του θύματος, προκλήθηκε επειδή ο 18χρονος πείραξε τις κοπέλες οι οποίες επέβαιναν στο αυτοκίνητο μαζί με τον 26χρονο.

Όπως είπε ο κατηγορούμενος, έριξε στον 18χρονο ένα χαστούκι.

Είπε, ακόμη, ότι δεν είδε καν το θύμα να βρίσκεται κάτω, τονίζοντας πως όταν αποχώρησε από το σημείο ο 18χρονος ήταν καθιστός.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, εάν γνώριζε ότι ο νεαρός είχε κάτι σοβαρό, δεν θα έφευγε και θα τον βοηθούσε.

Η πρόταση του Εισαγγελέα

Εντούτοις, ο Εισαγγελέας της Έδρας, πρότεινε σήμερα, κατά την αγόρευσή του, να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος. Συμπλήρωσε, εξάλλου, ότι ο 26χρονος δεν χαστούκισε τον 18χρονο, παρά του έριξε γροθιά.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι σήμερα κατέθεσε ως μάρτυρας και η μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία –μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι το παιδί της ήταν πάντα ιδιαίτερα αγαπητό στις παρέες του και ουδέποτε υπήρξε βίαιος.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι μετά το τραγικό συμβάν, η συμπεριφορά του γιου της άλλαξε άρδην, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έγινε «άλλος άνθρωπος», καθώς δεν μπόρεσε να αποδεχτεί ότι μια απλή διένεξη που είχε με τον 18χρονο, έλαβε την τραγική αυτή τροπή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News