Όταν οι άστεγοι έστησαν... νοικοκυριό στο πάρκο Γεωργιάδη

Κρήτη
Όταν οι άστεγοι έστησαν... νοικοκυριό στο πάρκο Γεωργιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες που προκαλούν αγανάκτηση βρίσκονται λίγα βήματα από την παιδική χαρά στο Πάρκο Γεωργιάδη, όπου άστεγοι βρήκαν καταφύγιο στήνοντας το νοικοκυριό τους ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους...

Πολίτες καυτηριάζουν τις εικόνες εγκατάλειψης του πάρκου καθώς και το σκηνικό εξαθλίωσης στα επίμαχα σημεία, με τα κάθε λογής σκουπίδια και με τη δυσοσμία να είναι έντονη.

Στη διάρκεια του ρεπορτάζ , ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε στοιχεία πρασίνου που αργοπεθαίνουν, τα φύλλα που έχουν σκεπάσει το χώμα, διάφορα σκουπίδια δίπλα σε παγκάκια καθώς και εικόνες που δεν μας τιμούν, όπως τα δημόσια ουρητήρια σε δέντρα!

Η κεντρική φωτογραφίας αλλά και ένα μήνυμα από αναγνώστη του neakriti.gr προκαλεί θλίψη.. Η φωτογραφία δείχνει κάποια στρωσίδια στο πάρκο Γεωργιάδη, που σε λίγες μέρες θα θελήσει ο Δήμος Ηρακλείου να αναπλάσει.

Το μήνυμα του αναγνώστη αναφέρει ότι πρόκειται για στρωσίδια αστέγων και αναρωτιέται ο αποστολέας γιατί οι άνθρωποι αυτοί δε φιλοξενούνται σε κάποια δομή. Αναλυτικά το μήνυμα του αναγνώστη μας κάτω από τη φωτογραφία που μας έστειλε αναφέρει:

«Έτος 2018 για το πολιτισμικό Ηράκλειο και το πολυσυζητημένο πάρκο του Γεωργιάδη. Ενώ μπορούμε να φιλοξενήσουμε κάθε λογής πρόσφυγα και μετανάστη, παράτυπο ή μη, δεν μπορούμε να περιθάλψουμε δύο άστεγους που εδώ και καιρό έχουν εγκατασταθεί μέσα στο πάρκο; Στα 3,5 μέτρα από τις κούνιες, όπου παίζουν καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά, κάτω από άθλιες συνθήκες κοιμούνται στο χώμα... Σήμερα (σ.σ. προχθές) με τη βροχή η δυσωδία ήταν αντιληπτή σε όλο το πάνω μέρος του πάρκου. Εννοείται ότι κανείς δεν περιμένει τίποτα από τις κοινωνικές δομές και ειδικά από τον ανύπαρκτο Δήμο... Αλλά οι εκατοντάδες περαστικοί και οι γονείς που είναι εκεί καθημερινά πόσο μπορούν να εθελοτυφλούν μπροστά στα παιδιά τους; Απευθύνομαι σε εσάς που είστε οι μόνοι (δυστυχώς) που μπορείτε να κινητοποιήσετε κάποιες υπηρεσίες ή τοπικούς άρχοντες, καθώς έτσι λειτουργούν πάντα εκ των υστέρων όταν δεν υπάρχει “αντίκρισμα”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News