Google After Ι/Ο: Ξενάγηση στην εικονική πραγματικότητα

Ηράκλειο
Google After Ι/Ο: Ξενάγηση στην εικονική πραγματικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε τις πύλες του το Google After Ι/Ο του Ηρακλείου, το οποίο θα πραγματοποιείται έως την Κυριακή στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, προσφέροντας στους λάτρεις της τεχνολογίας πολλές εκπλήξεις αλλά και πολλές γνώσεις. Ο λόγος για το πολυαναμενόμενο τριήμερο τεχνολογικό φεστιβάλ, που εδώ και τρία χρόνια έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς των τελευταίων επιτευγμάτων της Google, που διευρύνουν τα όρια της τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτού, κορυφαίοι προγραμματιστές, εκπρόσωποι εταιρειών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών οργανισμών, που βρίσκονται ήδη στο Ηράκλειο, συζητούν, μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες με επίσημο συνεργάτη επικοινωνίας της όλης διοργάνωσης να είναι ο Όμιλος της “ΚΡHTH TV”.

Οι Google Developers Group Greece σχεδίασαν πολλά ενδιαφέροντα sessions με εκλεκτούς καλεσμένους, παρουσιάζοντας στο Ηράκλειο όλες τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις του φετινού Google I/O, όπως αυτές ανακοινώθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο. Παράλληλα όμως πραγματοποιούνται ποικίλες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για startup επιχειρήσεις, καθώς και ειδικά workshops για παιδιά που θέλουν να μάθουν προγραμματισμό.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η ξενάγηση στον μαγικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, ενώ όσοι αγαπούν τον σχεδιασμό βιντεοπαιχνιδιών θα μάθουν πώς να φτιάχνουν ένα VR παιχνίδι μέσα από ένα codelab. Καθημερινά, από τις 10 το πρωί, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να γνωρίσει την ομάδα του VR lab στον χώρο του sandbox area. Το Google After Ι/Ο 18 στην Κρήτη φιλοξενεί φέτος και ειδικά workshop για παιδιά ηλικίας 6+. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από το Google CS First και δύο προγράμματα ρομποτικής να πάρουν μια γεύση από τον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό.

Οι προγραμματιστές που αναζητούν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες παρακολουθώντας το φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πολύτιμες συμβουλές από τους ειδικούς στον χώρο των προσλήψεων στον τομέα της τεχνολογίας και να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που έχουν ανοικτές θέσεις εργασίας.

«Έχουμε ακόμα δύο μέρες τεχνολογίας. Ο κόσμος θα ενημερωθεί για όλες τις νέες ανακοινώσεις από τον χώρο της τεχνολογίας και της Google», τόνισε ο senior software engineer της “ΚΡΗΤΗ TV”, GDG Heraklio, Γιάννης Ανυφαντάκης.

«Στο φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότεροι από 23 ομιλητές, αρκετοί από τους οποίους ήρθαν στην πόλη μας από το εξωτερικό αποκλειστικά για το φεστιβάλ. Θα μιλήσουμε, μεταξύ άλλων, και για την τεχνητή νοημοσύνη”, ανέφερε ο Google Developer Expert, συντονιστής Google Developers Group Greece, Παναγιώτης Τζίνης.

«Αποτελεί πάντα χαρά μας το να ερχόμαστε στο Ηράκλειο προκειμένου να συμμετάσχουμε σε αυτό το φεστιβάλ, καθώς είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία σου με άλλους. Είμαστε κατενθουσιασμένοι με την όλη διοργάνωση», είπε ο Android Developer Advocate, Carlo Lucera.

Οι Google Developers Group Greece προσκαλούν όλους μας στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, για να ζήσουμε από κοντά την εμπειρία του Google After Ι/Ο 18 Crete, ενός τριήμερου φεστιβάλ τεχνολογίας με πολλά ενδιαφέροντα sessions και εκλεκτούς καλεσμένους.

Αν λοιπόν αγαπάτε την τεχνολογία, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε αυτό το σαββατοκύριακο το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου και να παρακολουθήσετε τις εργασίες του φεστιβάλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News