«Θα το βρουν από τον Θεό» - Ξεσπά η μητέρα του Ιάκωβου Εμμανουήλ

Ηράκλειο
«Θα το βρουν από τον Θεό» - Ξεσπά η μητέρα του Ιάκωβου Εμμανουήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε την ψυχή της η χαροκαμένη μάνα του Ιάκωβου Εμμανουήλ.

Την πεποίθησή της ότι οι δράστες της δολοφονίας τού γιου της θα βρουν μπροστά τους το κακό που έκαναν στο παιδί της εξέφρασε η μητέρα του αδικοχαμένου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί τον Ιανουάριο του 2017, μεταξύ Ροδιάς και Αχλάδας Ηρακλείου. Η χαροκαμένη μάνα, η οποία βρίσκεται στο Ηράκλειο για να παραστεί στη δίκη για τον θάνατο του παιδιού της, άνοιξε την “ψυχή” της στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Νέα Κρήτη”, στο περιθώριο της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση.

«Το ίδιο νόμισμα που δώσανε (σ.σ. στο παιδί της), το ίδιο νόμισμα θα το πάρουν πίσω από τον Θεό», ανέφερε αρχικά η μητέρα του 39χρονου επιχειρηματία, ο οποίος άφησε πίσω του δύο ορφανά παιδάκια.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσει κανείς από τον Θεό. Προσεύχομαι στον Θεό και περιμένω την ώρα της κρίσης. Ο Θεός αργεί, αλλά δε λησμονεί», επισήμανε εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένη η μητέρα του Ιάκωβου Εμμανουήλ, η οποία - όπως δήλωσε χαρακτηριστικά - έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Εξάλλου, η χαροκαμένη γυναίκα, με δάκρυα στα μάτια, ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση οι κατηγορούμενοι δε φαίνεται να έχουν μετανιώσει. «Δε μετάνιωσαν. Δε φαίνονται μετανιωμένοι. Έχουν δολοφονική στάση», τόνισε η μητέρα του αδικοχαμένου επιχειρηματία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσει κανείς από τον Θεό. Προσεύχομαι στον Θεό και περιμένω την ώρα της κρίσης. Ο Θεός αργεί, αλλά δε λησμονεί»

Ερωτώμενη μάλιστα για το αν η ίδια είχε υποπτευθεί από την αρχή της εξαφάνισης του γιου της ότι του έχει συμβεί κάτι κακό, απάντησε “δείχνοντας” με τον τρόπο της τον 35χρονο άνδρα με τον οποίο ο γιος της είχαν “ανοίξει” επιχείρηση στο Ηράκλειο, μερικές εβδομάδες πριν ο τελευταίος βρει τραγικό θάνατο.

«Ναι, πήγε από την αρχή ο νους μας στο κακό, επειδή μας είπαν ότι τον (σ.σ. τον Εμμανουήλ) εξαφάνισαν Αλβανοί», μας είπε η μητέρα του Ιάκωβου Εμμανουήλ, προσθέτοντας με νόημα ότι «ο Αλβανός ήταν τελικά ο... συνέταιρος (σ.σ. του παιδιού της)!».

Η μητέρα του δολοφονηθέντος Ιάκωβου Εμμανουήλ

«Το παιδί μου ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Οικογενειάρχης. Ήρθε να κάνει μια δουλειά για να ζήσει την οικογένειά του. Άνοιξε μια διαφημιστική εταιρεία και του χρώσταγαν χρήματα», ανέφερε στη “Νέα Κρήτη” η γυναίκα, η οποία μας εξηγεί ότι ο γιος της είχε πληρώσει για να του στείλουν ειδικό μηχάνημα από το εξωτερικό, το οποίο δεν έλαβε ποτέ.

«Είχε δώσει χρήματα για να φέρουν το μηχάνημα από το εξωτερικό. Και έκανε έναρξη σε εφορία και ΤΕΒΕ, περιμένοντας να λειτουργήσει το μαγαζί του. Καθυστέρησαν όμως (σ.σ. να φέρουν το μηχάνημα). Τους πήρε τηλέφωνο και ρωτούσε για το πότε θα του φέρουν το μηχάνημα», ανέφερε η μητέρα του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, η οποία συμπλήρωσε ότι οι δράστες την «είχαν στήσει» στο παιδί της στο Καβροχώρι, λέγοντάς του ότι θα του φέρουν το επίμαχο μηχάνημα.

«Περίμεναν να νυχτώσει και μετά τον εξαφάνισαν... Μέχρι που τον βρήκαν στη Ροδιά», δήλωσε στη “Νέα Κρήτη” η χαροκαμένη μάνα, η οποία, κλείνοντας, μας είπε ότι περιμένει δικαίωση στη μνήμη του γιου της και των δύο μικρών παιδιών που άφησε ορφανά.

Ξεκίνησε η δίκη: “Δείχνουν” τον συνέταιρο του θύματος

Στο μεταξύ, η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου με καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών κατέθεσαν χθες - μεταξύ άλλων - αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν χειριστεί την υπόθεση πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές καταθέσεις ήταν επιβαρυντικές ως προς τον 35χρονο κατηγορούμενο με τον οποίο ο Εμμανουήλ ήταν συνέταιρος.

Εκτός των άλλων, ειπώθηκε χθες στο δικαστήριο ότι ο 35χρονος είναι άνθρωπος με λέγειν, ο οποίος καταφέρνει να “κερδίζει” και να πείθει τον περίγυρό του. Επίσης, όπως ακούστηκε χθες, ο εν λόγω κατηγορούμενος φέρεται να ισχυριζόταν - με επιτυχία - ότι ήταν πράκτορας μυστικών υπηρεσιών.

Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά τις χθεσινές καταθέσεις, ειπώθηκε ότι η 31χρονη πρώην σύντροφος του 35χρονου - η οποία είναι ένα από τα συνολικά τέσσερα άτομα που κάθονται στο εδώλιο - δεν είχε συμμετοχή στη δολοφονία. Εξάλλου, σύμφωνα με τις εν λόγω καταθέσεις, η 31χρονη γυναίκα - η οποία είναι η μοναδική εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων που δεν προφυλακίστηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή - φοβόταν τον 35χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον 35χρονο και τον 31χρονο, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ακόμη δύο άτομα. Πρόκειται για δύο νεαρούς άνδρες, ηλικίας 26 και 24 ετών. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ημεδαπής καταγωγής. Αξίζει, εξάλλου, να επισημάνουμε ότι άπαντες οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες.

Τα ίχνη του 39χρονου επιχειρηματία χάθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου 2017, ενόσω βρισκόταν στο Ηράκλειο. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των Αρχών, εκείνη την ημέρα ο 39χρονος μετέβη σε “ραντεβού θανάτου” στην ευρύτερη περιοχή του Σκαφιδαρά Ηρακλείου, όπου φέρεται να ξυλοκοπήθηκε πριν αφήσει τελικά την τελευταία του πνοή. Η σορός τού αείμνηστου Εμμανουήλ εντοπίστηκε τελικά πέντε μέρες μετά την εξαφάνισή του: Στις 10 Ιανουαρίου, αστυνομικοί βρήκαν το άψυχο κορμί τού επιχειρηματία σε περιοχή μεταξύ Ροδιάς και Αχλάδας, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News