Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του Ιάκωβου Εμμανουήλ - Τι λένε οι μάρτυρες

Ηράκλειο
Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του Ιάκωβου Εμμανουήλ - Τι λένε οι μάρτυρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών, κατέθεσαν -μεταξύ άλλων - αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν χειριστεί την υπόθεση πέρυσι.

Με καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η πολύκροτη δίκη για το θάνατο του 39χρονου επιχειρηματία, Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε περιοχή μεταξύ Ροδιάς και Αχλάδας Ηρακλείου, τον Ιανουάριο του 2017.

Ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών, κατέθεσαν -μεταξύ άλλων - αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν χειριστεί την υπόθεση πέρυσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικές καταθέσεις υπήρξαν επιβαρυντικές ως προς τον 35χρονο κατηγορούμενο με τον οποίο ο Εμμανουήλ ήταν συνέταιρος.

Εκτός των άλλων, ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι ο 35χρονος είναι άνθρωπος με λέγειν, ο οποίος καταφέρνει να «κερδίζει» και να πείθει τον περίγυρό του. Επίσης, όπως ακούστηκε, ο εν λόγω κατηγορούμενος φέρεται να ισχυριζόταν - με επιτυχία - ότι ήταν πράκτορας μυστικών υπηρεσιών.

Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τις μαρτυρικές καταθέσεις, ειπώθηκε ότι η 31χρονη πρώην σύντροφός του 35χρονου - η οποία είναι ένα από τα συνολικά τέσσερα άτομα που κάθονται στο εδώλιο - δεν είχε συμμετοχή στη δολοφονία.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις εν λόγω καταθέσεις, η 31χρονη γυναίκα - η οποία είναι η μοναδική εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων που δεν προφυλακίστηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή - φοβόταν τον 35χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον 35χρονο και τον 31χρονο, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ακόμη δύο άτομα. Πρόκειται για δύο νεαρούς άνδρες, ηλικίας 26 και 24 ετών. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ημεδαπής καταγωγής. Αξίζει, εξάλλου, να επισημάνουμε ότι άπαντες οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες.

Τα ίχνη του 39χρονου επιχειρηματία χάθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου 2017, ενόσω βρισκόταν στο Ηράκλειο. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των Αρχών, εκείνη την ημέρα ο 39χρονος μετέβη σε «ραντεβού θανάτου» στην ευρύτερη περιοχή του Σκαφιδαρά Ηρακλείου, όπου φέρεται να ξυλοκοπήθηκε πριν αφήσει τελικά την τελευταία του πνοή.

Η σορός του αείμνηστου Εμμανουήλ εντοπίστηκε τελικά πέντε μέρες μετά την εξαφάνισή του: Στις 10 Ιανουαρίου, αστυνομικοί βρήκαν το άψυχο κορμί του επιχειρηματία, σε περιοχή μεταξύ Ροδιάς και Αχλάδας, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News