ΣΔΙΤ για το τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη του ΒΟΑΚ!

Ηράκλειο
ΣΔΙΤ για το τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη του ΒΟΑΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράσινο φως» για ΣΔΙΤ στον ΒΟΑΚ! Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) η κατασκευή τμήματος (Χερσόνησος – Νεάπολη) του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με ΣΔΙΤ.

Το αίτημα για την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος με ΣΔΙΤ είχε καταθέσει το υπουργείο Υποδομών το οποίο έχει επεξεργαστεί συνολικό σχέδιο ώστε να κατασκευαστεί ο στοιχειωμένος οδικός άξονας των 194 χιλιομέτρων.

Όπως έχουμε γράψει, έστω και διά της μεθόδου των διαρροών και όχι των επίσημων ανακοινώσεων το Υπουργείο Υποδομών έχει προχωρήσει σε αλλαγή πλάνων για το μεγάλο έργο ανακατασκευής του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης.

Ο νέος σχεδιασμός του Υπουργείου, που έχει σηκώσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, περιλαμβάνει «σπάσιμο» του έργου σε 3 κομμάτια που θα γίνουν με τρία διαφορετικά μοντέλα χρηματοδότησης.

Ένα τμήμα (Χανιά - Χερσόνησος) θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης. Ένα δεύτερο τμήμα  (Χερσόνησος - Νεάπολη) με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) η οποία θα προβλέπει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τις λεγόμενες «πληρωμές διαθεσιμότητας» και το  τρίτο τμήμα (Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος) ως  αμιγώς δημόσιο έργο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News